Tudjátok, mi az a Disney Movie Anywhere? Az eddigi legjobb crossplatform próbálkozás a filmpiacon.

Screen Shot 2014-11-04 at 23.31.41.png

Regisztrálsz a Disney-nél a weboldalon vagy egy appban, hozzákötöd az iTunes és a Google fiókodat a rendszerhez és megtörténik, aminek már rég meg kellett volna történnie úgy általában:

ha vásárolsz egy Disney filmet Androidon, letölthető lesz az iTunes könyvtáradban és fordítva.

A DVD-k óta nem éreztük még ennyire matériának a filmet, akkor volt (van), hogy bárhová bedugtad, ugyanazt láttad. Az online filmvásárlás csak az adott platformon megy, ha másikon is kell a film, ott is meg kell venned. Az Ultraviolet nevű kezdeményezés már 2011-ben elindult a Disney Movie Anywhere-hez hasonló céllal, csak épp kiterjesztette volna a crossplatform vásárlást a Warner Bros és Sony Pictures összes filmjére.

Csakhogy sem a Google, sem az Apple nem csatlakozott. A Google nélkül még ellettek volna, az Egyesült Államok online filmeladásainak 7 százalékát viszik csak, de az Apple más. Az IHS piackutató szerint még mindig övék az eladások 61 százaléka, a részesedésük csökkenő tendenciája ellenére.

Magyarországon nem működik, nem lehet regisztrálni és az app sem letölthető. Most lehetnék csalódott, de nem vagyok, mert valami elkezdődött. Remélem legalábbis.

forrás: WSJ