Az Apple retail-elnök Angela Ahrendts egy videóban beszélt a kereskedő partnereiknek arról, hogy milyen fontosabb dátumokkal számolnak az Apple-nél a következő évben. Kiderült, hogy az Apple Watch piacra dobása tavaszra esik, azaz március 20-a előtt semmiképp sem adják ki az órát. Egész pontosan ezt mondta:

we’re going into the holidays, we’ll go into Chinese New Year, and then we’ve got a new watch launch coming in the spring.

Az Apple eddig 2015 elejéről beszélt, amibe március vége, április eleje még beletartozhat, de azért a tavasz utolsó napjai, egy júniusi start már csücskösen.

Egészen máshol és más témában beszélt Jony Ive is az óráról. A San Francisco-i Museum of Modern Art egyik eseményén azt állította, hogy gyermeki kíváncsiság van mindenkiben azzal kapcsolatban, mit tud majd az óra, mire lesz képes vagy használható. Jony elmesélt egy történetet, hogy egy tesztelő magától jött rá az Apple Watch egy különleges képességére. Beállította az ébresztőt, de mivel nem akarta felkelteni maga mellett a családot, a Taptic Engine-t állította csak be hozzá. Ez az a motor, ami “finoman” megkocogtatja a kezünket, ha értesítés jön.

Felébredt tőle, néma csendben.

Két dolog következik ebből. Az egyik, hogy egy sleep tracking programmal az ébredésnek új dimenzióit ismerhetjük meg: az óra akkor kelt, amikor a ideális az alvási ciklusunk szerint, és úgy, hogy nem a fülünkön keresztül szurkálja meg az agyunkat.

A másik, hogy mindenkinek két Apple Watch-ot kell venni. Ugyanis Tim Cook elmondása szerint ugyan egész nap használhatjuk az órát, de estére mindig töltőre kell rakni, hogy másnap használható legyen. Szóval az ébresztés funkciót csak akkor használhatjuk, csak ha esténként a töltőről egy másik órát is le tudunk pattintani.

ora_1.jpg