Az utóbbi hetekben több olyan sztoriba futottam bele, ami sokkal emberközelibbnek mutatja a céget. Rájöttem, hogy a fegyelmezettség és a titoktartás mögül néha előbukkan emberi oldalunk számtalan érdekes oldala, hogy a pornót végül is olyanok tiltják, akik nézik, és hogy ha senki nem látja, egy Apple-programozó is tud pontosan olyan szabadszájú lenni, amilyennek kell.

Egy Carl Smith nevű iOS-fejlesztő írt Mediumon arról, hogy az Apple különös módját választotta az alkalmazása visszautasításának. Levelet küldött, egy képet csatolva hozzá. A képen egy kéz és egy pénisz látszott.

A vád az volt, hogy az appal pornót is lehet nézni, ami nem jó. Ennek demonstrálására küldtek neki egy screenshotot, ahogy egy férfi épp maszturbál, és ezt a program megmutatja.

Screen Shot 2014-10-27 at 09.30.43.png

Carl teljesen kiakadt, hiszen egyrészt semmilyen figyelmeztetés nem volt a levélben, hogy most jön a bré, másrészt miért van erre egyáltalán szükség? Carlt felhúzta a nyilvánvalóan nem a céges policy szerint eljáró Apple-cenzor.

Nyilván nem a céges policy szerint járt el az a programozó sem, aki ezzel a szöveggel választotta le a használaton kívüli kódot a hasznostól:

Screen Shot 2014-09-08 at 9.35.39 PM.png

Screen Shot 2014-09-08 at 9.35.39 PM_1.png

"A lenti szarok közül egyik sincs használatban még." A képet Dani küldte, köszönjük.

Battore nevű olvasónk - maga is dizájner - pedig ezt a képet küldte nekünk, az egyezés tökéletes:

FullSizeRender.jpg

FullSizeRender (1).jpg

Én azért megnézném, hogy aki annak idején megrajzolta az egyébként sem túl bonyolult Airport Express vázlatát, milyen cigit szívott. De ha esetleg nem pauszra dolgozott, akkor vajon hová mentette le az elkészült CAD tervet?

Volt-e mellékállásban a Marlborónál? Szerette-e az egyszerű megoldásokat, megdicsérte volna-e Bill Gates saját szavaival, hogy a lusta emberek jó munkaerőt jelentenek, mert mindig megtalálják a legegyszerűbb módját a munkának?