Az Apple állította ugyan, hogy az új telefonokba épített Touch ID szenzor biztonságosabb, de eddig nem tudtuk, mennyire. Tavaly meghekkelték a rendszert egy létező ujjlenyomatról készített mesterséges műujjlenyomattal, ami, valljuk be, a legtöbb tolvajnak minimum űrtechnológia.

Szóval: Marc Rogers szakértő kipróbálta ezt a trükköt az iPhone 6-on is, és csodák csodája:

a módszer, ami működött iPhone 5s-en, az nem működött iPhone 6-on!

touch-id.png

A hamis, utángyártott ujjlenyomat csak akkor tudta megtéveszteni a nagyobb felbontású szenzort, ha tiszta, tökéletesen ép és jól pozicionált volt, valamint a hekker saját ujjlenyomata egy kicsit sem látszott át az anyagon. Így is sikerült végül a feltörés, de csak nehezen, és csak tökéletesen előkészített lenyomatból.

És ha ez nem lenne elég: az új telefonok egy masszív gumigyűrűnek köszönhetően vízállóBBak és porállóBBak lettek. Az Apple nem verte nagy dobra, nem kezdett el olyanokat állítani, hogy most már beleejthetjük a retyóba a telefont. Pedig beleejthetjük, a kísérletek szerint 10 másodpercet simán kibír. De kibírták ugyanezt korábbi iPhone-ok is, legtöbbször. Nemhivatalosan. Garanciavesztéssel és így tovább.

Szóval az Apple nem ígérgeti, hogy vízálló telefont gyárt, de valójában nagyon is afelé tart.

Hány pálinkát is vállalt be Csaba?