Angela Ahrendts idén májusban debütált az Apple-nél, rögtön észrevettem - nem volt nehéz -, hogy az Apple csúcsmenedzserei között ő az első nő. Erre egy boratosan vérlázító hímsoviniszta poszttal válaszoltam, erre többen ráugrottatok akkor.

Screen Shot 2014-08-16 at 09.05.40.png

Tim Cook a héten ezzel kapcsolatban harcot hirdetett. Nem örült neki, mikor kiderült, hogy az Apple alkalmazottainak 70 százaléka férfi, annak ellenére sem, hogy a vezetői üléseken ő 90 százalék férfival volt kénytelen dolgozni, nem sokkal korábban pedig még nőt sem nagyon látott bársonyszékben.

Szóval harc. Változatosságot, sokszínűséget KELL most elérni. Ennek első lépése az volt, hogy a weboldalon az Apple csúcsmenedzserei között szerepeltetnek néhány fontosabb vice presidentet is, amik között, hogy, hogy nem, két nő is akad.

Screen Shot 2014-08-16 at 09.05.47.png

Csajok, én a helyetekben most jelentkeznék Cupertinóban munkáért, nagyobb eséllyel indultok, mint férfitársaitok. Egy kicsit olyan ez, mint amikor a bíró a meccsen tévedésből büntetőt ítél az egyik csapatnak, rájön, hogy mit tett, és ezután próbál a másik oldalon is rosszul dönteni, szándékosan. Hogy az igazság helyreálljon, “kegyes csalással”.