A Microsoft jelentette be tegnap, hogy egy hamarosan érkező frissítéssel az iOS-használók is jól járhatnak: a live TV adásait streamelhetjük iPhone-ra vagy iPadre. A funkció állítólag a SmartGlass app része lesz, ez teszi majd lehetővé, hogy a helyi hálózaton keresztül máshol is nézhető legyen a tévéadás anélkül, hogy a játékot abba kellene hagyni.

success-kid-xbox-one.jpg

Ez egy megoldás, a “drágám, ez online, itt nincs pause” problémakörre. Már csak a helyi hálózatot fel kellene készíteni arra is, hogy levigye a szemetet vagy a kutyát sétálni.

A SmartGlass viszont lehetőséget ad az adás szüneteltetésére, visszatekerésre és persze a csatornaváltásra is, a vas simán megbirkózik az ilyen kemény feladatokkal, miközben kiszámolja a robbanásoktól szétszakadó poligonok pontos esési ívét huszonhatmilliószor.

Nemsokára a Microsoft piacra dobja az eszközhöz csatlakoztatható tunert, amivel remélhetőleg a magyarországi földfelszíni sugárzású digitális tévéadásokat is be lehet majd játszani a készülékbe. Októberben érkezik, magyar debütálásról egyelőre nincs szó, de Nagy-Britanniában, Franciaországban, Olaszországban és Spanyolországban kaphat lesz.