Ezek után:

 

Meg ezek után:

Apple_Power_Macintosh_G5_Late_2005_01.jpg

Újra nexusba került a két cég. És a nehéz kezdés után ismét szövetségesként. Most azonban nem processzort gyárt az IBM az Apple-nek, hanem szoftvereket. Bejelentették ugyanis, hogy szorosabbra fűzik az együttműködést, vagyis inkább egymáshoz kötözik magukat, már ami a vállalati üzleti szoftvereket illeti, hogy szépen letarolják a piacot.

És a projekt őrült jól hangzik, figyeljetek csak:

- adott az iOS, imádott platform, rengeteg komoly üzleti felhasználó szeretne iPhone-t vásárolni. Amerikában néhány szakadáron kívül talán mindenki, és a Fortune Global 500 vállalatainak a 92 százaléka használja az iOS-t

- adott az IBM, ami őrült komoly üzleti megoldásokkal van piacon, ezektől nagy még mindig a cég.

- az iOS, ahogy általában a legtöbb mobilpatform, gyengébb formáját mutatja, ha a nagyvállalati szegmens kerül szóba

- az IBM gyengébb formáját mutatja, ha a mobilszegmens kerül szóba

!!! Egyesítsük, amihez a legjobban értünk, és legyőzzük az egész világot!!!

A megegyezés értelmében az IBM több mint száz, iparág-specifikus üzleti alkalmazást fog készíteni iOS-re: lesznek kereskedelmi, egészségügyi, szállítási, pénzügyi, biztosítási és telekommunikációs appok. A felek szerint a közös eszközökkel egy pilóta például pillanatok alatt képes lesz kiszámolni a rá váró kockázatokat az üzemanyagszint és az időjárási körülmények betáplálásával, illetve egy biztosítási ügynök is végezhet kockázatelemzést a zsebében hordott telefonnal.

_MG_8023_v1_5x7x300_JA_f.jpeg

A platform kiválasztásával az IBM biztosíthatja, hogy a leendő partnerek egy átlátható, átjárható, egyértelmű rendszert kapjanak, ami ráadásul az iPhone miatt vonzó választás is, míg az Apple az iOS-t teheti “AZ” üzleti mobilplatformmá.

Szóval mindkét résztvevő csak nyer.