És ezt nem én mondom, hanem az Amerikai Vakok Szövetsége.

Azt eddig is lehetett tudni, hogy a kaliforniai cég nagy erőfeszítéseket tesz a gyengénlátok érdekében. Tim Cook és csapata bevallottan is elkötelezte magát a projekt mellett, aminek az erdeményeiről mi is beszámoltunk: Ádám számtalan cikket írt, amikből kiderült, hogy az iOS milyen hatalmas segítséget jelent a hazai gyengénlátóknak és a felajánlásaitokkal még tucatnyi iPhone-t is összegyűjtöttünk, amikkel nagyon sokak életét sikerült érdemben javítani. Nem árnyalatokkal, hanem érdemben (még mindig nem hisszük el, milyen jó fejek voltatok).

image_3.jpg

Szóval amiről az Appleblog olvasói eddig is tudtak, az most már hivatalos: az amerikai szervezet hosszú blogposztban elemzi a vakok helyzetét, majd egy ponton azt állítja, hogy az Apple többet tett értük, mint bármilyen más cég korábban. És nagyon bíznak abban, hogy a vállalat tovább dolgozik a fejlesztőivel azért, hogy a vakok és gyengénlátók minél teljesebb életet éljenek a telefon segítségével.

A cikket itt találtam, csak ma reggel iPadről valamiért egyszer megy a linkelés, egyszer nem: http://9to5mac.com/2014/07/12/national-federation-of-the-blind-says-apple-has-done-more-for-accessibility-than-any-other-company/