Tegnap mindenhol végigsöpört a hír, hogy az egyesült államokbeli felhasználók használt almalogós cuccát az Apple ingyen visszaveszi, és újrahasznosítja. Még az MTI is ezt emelte ki, és az index is ezt vette át.

Két dolog jutott eszembe ezzel kapcsolatban:

  • Tegnap volt a Föld napja
  • Az Apple eddig is visszavette minden termékét ingyen, sőt a termék piaci értékének megfelelően valamennyi Gift Cardot is adott sokszor a megunt cuccokért.

Erről már januárban írtam, még meg is néztem, melyik termékért mennyit adnának. Ha pedig az adott készülékért már nem járt Gift Card, akkor is ingyen postára lehetett adni, az Apple-től kapott shipping labellel. Ámerikában, persze.

Screen Shot 2014-04-23 at 08.57.18.png

Mi a változás? Szinte semmi, csak az Apple jó érzékkel megnyomta a Recycling programját az új mikroszájtján, amit a tegnapi eseményre készítettek. Ezt meglátva írt róla az Associated Press, és elindult a lavina.

Tegnap a Föld tehát kapott néhány bedolgozó marketingest, akik megtették a magukét, amit nyolc órában lehet, mától viszont megint egyedül maradt. Na jó, az Apple azért várhatóan tovább tolja ezt a minden szempontból remek kampányt:

Screen Shot 2014-04-23 at 09.02.22.png