Így már rendben leszünk: tegnap az Alpne-től szivárogtak a hírek az utólag beépíthető CarPlay-rendszerről, most meg a Pioneer adta ki sietve a közleményét, amiben leszögezte: ők sem akarnak kimaradni a jóból.

8963-402-carplay-140415-1-l.png

A társaság egy firmware update-en keresztül teszi majd elérhetővé az új NEX multimédia rendszerein a CarPlay-funkciót, a Pioneer szerint ezek a legtöbb autótípusba gond nélkül beépíthetők utólag. A firmware felrakása után a régebbi autókban is elérhetővé válik a Siri hangvezérlése, ha fogadni akarsz egy hívást, ha olvasni vagy reagálni akarsz egy szöveges üzenetre (persze még mindig nem magyarul), ha az Apple Maps navigációját akarod használni, esetleg zenét vagy iTunes Radiót hallgatnál (egyelőre utóbbit sem Magyarországon).

A Pioneer vezetője megígérte, hogy a legtöbb iPhone-felhasználónak elérhetővé teszik a CarPlay-t az autójukban, és a megfelelő diverzifikáció jegyében rögtön öt készüléket dobnak piacra, 700, 750, 900, 1200 és 1400 dolláros árakban. Az alapmodell egyébként az AVH-4000NEX lesz és megígérték azt is, hogy az új modellek reszponzivitása, hangminősége sokat javul majd a mostaniakhoz képest.