Hát edzőprogram, ez van. Mozogni is kell.

Szóval hetente legalább háromszor eljárok sportolni, de ezek nem koncentrált-, hanem az egész testet átmozgató gyakorlatok. Persze egy idő után ráunsz az edzéstervre, akkor nyaggathatod a személyi edzőt, hogy merre tovább, vagy próbálhatsz a netről valamilyen edzéstervet összekaparni,

VAAAGY

letöltesz egy appot, és az lesz a személyi edződ.

És én pont ezt tettem.

Szerettem volna valamilyen koncentrált hasizomkínzást, ami a következő hónapokban kellően elveszi a kedvem a nevetgéléstől, és viszonylag rövid keresés után bele is futottam a Runtastic Six Packbe. Egy kő egyszerű, néhol kimondottan buta programról van szó, viszont hatékonyabb hasizomedző, mint a Schobert Norbertbe oltott Rubint Réka.

A felépítés könnyen átlátható, az első tíz nap edzésprogramja ingyenes, a következő adagért már fizetned kell, a teljes 45 nap 5 euróba, azaz 1500 forintba kerül. Ez nem kevés, de egy igazi edzőnek 15 percért többet fizetsz, itt meg másfél hónapig naponta új feladatokat kapsz.

IMG_1424.PNG

Ez persze nem helyettesíti az edzőt, mert az app nem üvölt veled, amikor épp feladnád, nem képes tökéletesen személyre szabott edzéstervet összeállítani, sem észrevenni azt, ha rendesen végrehajtott gyakorlatok helyett csak kalimpálsz a hátadon, mint Gregor, a bogár.

További hátránya a programnak, hogy a menü nem különösebben átlátható, ráadásul alig van benne valami érdekes, például képtelen bármilyen statisztikát mutatni, pedig az ember olyan, hogy a szenvedések után szereti grafikonokon látni a fájdalmat és annak következményeit. Annyi kiskapu azért van, hogy a kiadó honlapjára ellátogatva meg tudod nézni az eredményeidet, de ez pont eggyel macerásabb az elvárhatónál.

IMG_1427.PNG

IMG_1425.PNG

Ennyit a negatívumokról. Mert egyébként az egyik leghasznosabban eltöltött 1500 forintomról beszélünk. A program tagadhatatlan előnye egy személyi edzőhöz képes például az elérhetősége: mindig ott van, így ha beilleszted a napirendedbe, mondjuk reggelre, akkor kihagyhatatlanul tornázni fogsz.

És nem is keveset. A gyakorlatokat egész ügyesen állították össze, úgy növelik a terhelést, hogy a feladatok mindig nagyon izzasztóak, de még teljesíthetőek legyenek. Ahogy erősödik egy átlagos felnőtt test, úgy kell egyre több ismétlést, feladatot végezni, bár az is igaz, hogy a változatosság néha megtörik. Előfordul például, hogy csak a gyakorlatok sorrendjét és az ismétlések számát variálja néhány napig a program, viszont mire nagyon megunnánk az összeállított menüt, változtat rajta.

IMG_1422.PNG

IMG_1423.PNG

De a lényeg: működik. Egyre nagyobb a kihívás, a napirendbe is egyre nehezebb beleilleszteni az első edzésnapon 9, a negyvenötödiken 40 perces edzéstervet, de ha szépen haladsz napról-napra, azt veszed észre, hogy a hasad egyre jobban hasonlít az alkalmazás logójára, ami menő:

Screen Shot 2014-01-28 at 10.27.05.png

Hiszen csak másfél hónapról és 5 euróról beszélünk, ennyi kell ahhoz, hogy kinevesd Leónidaszt és a többi spártait. Persze csak amíg hasméricskélés folyik és nem rendeződik falanxba a brigád.

Innen tudod letölteni.