Eredetileg a Super Bowl döntőjébe szánták, végül csak az online csatornákon tették elérhetővé azt a videót, ami a Mac elmúlt harminc évét mutatja be. Szép lett:

A háttér viszont izgalmasabb mindennél! Katt a részletekre:

Összesen 15 kamerastáb dolgozott 10 országban az anyagon, amit teljes egészében iPhone 5s-ekkel, konkrétan száz darabbal vettek fel. A sztoriban óriási csavar, hogy míg az eredeti, 1984-es Mac videót Ridley Scott rendezte, most a fia, Jake Scott irányította a felvételeket. De ott volt persze Ridley is:

Jake-Scott-800x352.jpg

Még egy csavar: az összes felvételt ugyanazon a napon készítették el öt különböző kontinensen, természetesen január 24-én, a Mac harmincadik szülinapján. Mivel Jake fizikailag képtelen lett volna minden helyszínen jelen lenni, ezért egy Los Angeles-i stúdióban rendezte be az irányítóközpontját, ahonnan Facetime segítségével dirigálta a 15 stábot. 

apple-124_1.jpg

A projekt kreatív vezetője, az eredeti, 1984-es reklám és számos Apple-hirdetés mögött álló Lee Clow elmondta, hogy Jake minden felvételt, kameramozgást képes volt a távolból irányítani, karmesterként vezényelve a világot behálózó varázslatot.

Végül 70 órányi forgatott anyagból vágták össze a másfél perces videót (hihetetlen büdzsé és túlforgatás!). Ezt a munkát Andus Wall, egy hollywoodi vágó irányította, és összesen 21-en vettek részt a munkában, olyan nagy volt a feladat. Néhány nap alatt aztán el is készültek vele.

technology_hero-800x469.jpg

Itt a háttér:

És ha lemaradtál volna róla, itt van az eredeti reklámról szóló cikkünk, a Macintosh fejlesztéséről, és a projekttel kapcsolatos legjobb sztorikról meg itt emlékeztünk meg.