Tovább növelte gyártókapacitását az Apple kínai partere, a Foxconn: most már egyszerre száz munkasoron gyártják a nap 24 órájában az iPhone 5s készülékeket. A Wall Street Journal értesülései szerint 300 ezer ember kizárólag ezeken a mobilokon dolgozik, ami hatással lett az ellátási hálózatra is: már nem 2-3 hét, csak 3-5 nap a várakozási idő. A saját bőrünkön is érezzük a helyzet javulását: ahhoz képest, hogy milyen nehéz volt feltölteni a webshopunkat iPhone-nal a tesztszakaszban, most már raktárról kínáljuk a legtöbb modellt, méghozzá a black friday-t megszégyenítő árakon. Nézzetek meg, ha nem hiszitek.

ip5s.jpg

A készüléket egyébként valamivel bonyolultabb gyártani, mint az elődjét. A hírek szerint körülbelül 600 dolgozó kell egyetlen készülék előállításához, míg az elődje beérte 500-zal is, szóval hosszabb lett a gyártási idő. Azt viszont ne kérdezzétek, hogy hogyan jön ki a három műszakból (ha nem kettőből), a száz gyártósorból és a soronként 600 dolgozóból a 300 ezer fő - mert az inkább 180 ezer, a maradék 120 ezer alkalmazottról fogalmam sincs, hogy mit csinál. Talán nézi a többieket.

A jelenlegi félmilliós darabszám egyébként a kapacitás csúcsa, ennél többet nem tudna kitolni magából a Foxconn, éppen ezért fel is merült a vezetésben a kapacitás bővítése, nehogy új partner után nézzen az Apple