Így indult a reggel: néztem egy Manet képet (ne feszegessük, hogy miért), aminek a címe: A Folies-Bergere bárja. Ez az:

Edouard_Manet_004.jpg

A szokásos sztori: Manet megvan, de még csak nagyjából sem tudom megtippelni, hogyan ejtsem azt, hogy Folies-Bergere. Irány a Google, beütöm a kifejezést, meg hogy prononciation, amire kétféle találat van: az elsőben ki is mondja valaki a szót, de ez a funkció nem érhető el iPhone-on, a másodikban meg angolul, fonetikusan magyarázzák el a kiejtést, ennek viszont nem sok hasznát veszem.

Még mindig ott van vészmegoldásként a kedvenc Youtube-csatornám, a PronunciationManual, ahol tévedhetetlen pontossággal mutatnak rá egy idegen szó helyes kiejtésére:

De ha mégse röhögni akarok, akkor mostanáig nem volt megoldás. Aztán reggel megvettem kábé nyolcszáz forintért a Forvót (ha tudnám, hogy kell ejteni, ragozni is tudnám), annak az oldalnak az appját, amelyik nem hajlandó iPhone-on működni, és a probléma nagyjából megoldottnak tűnik: 2,1 millió kiejtés megszámlálhatatlanul sok nyelven, igazi emberektől, nem körülbelül beszélni tudó robotoktól.

És tényleg működik.

IMG_9334.PNG

Egyrészt már tudom, hogyan kell ejteni azt, hogy Folies-Bergere (foliberzser). Másrészt végignéztem a leggyakoribb magyar szavakat, abból is rengeteg van, és mindegyiket hibátlanul ejtik az igazi magyar hangok, szóval ezek után megbízom a többi nyelvben is.

IMG_9337.PNG

Harmadrészt sajnos net nélkül nem működik, szóval külföldön nem megoldás, de itthon elég nagy segítség lehet.

IMG_9335.PNG

És elég érzékeny a helyes gépelésre, Andre Gide például semmit sem mond neki, de André Gide-et már ismeri:

IMG_9336.PNG

Viszont a kisebb hibák mellett is pótolhatatlan. Innen tudjátok letölteni.

Disclaimer: Az Appleblog részt vesz egy Affiliate-programban, ha a posztokban elhelyezett linkekre kattintva vásárolod meg az App Store-os programokat, részesedést kapunk a vásárolt összegből. A program ára nem változik, csak jó lesz nekünk. Ha nem akarod, hogy jó legyen nekünk, írd be simán a Google-be a program nevét, és megkapod jóság nélküli App Store-os linket.