Óriási szám. Kábé három éve írtunk arról, hogy az USA App Store-ban a legkeresettebb tíz fizetős program közé kábé napi 250 letöltéssel lehet bejutni. Ezt Colin, a Spreadsong tulajdonosa írta meg nekünk. Ekkoriban vált ketrecharccá az App Store-os játszadozás, és már ezek a számok is elképesztőek voltak. A cél mindenkinek a toplista volt természetesen, mert aki egyszer oda bejut, akkora lökést kap, hogy megemlegeti. Ha jól csinálja, többé ki sem esik a legkeresettebbek közül.

Most a Distimo elemző cég küldte át tapasztalati számait az Appleinsidernek. Kiderült, hogy 2013 májusában az US App Store-ban napi 4000 eladást produkált a 10-dik helyen lévő egyik alkalmazás, méghozzá a fizetős listán.

distimo-130628.jpg

distimo-130628-1.jpg

Az ingyenes appok természetesen még nagyobb számokat generálnak, egy program a tizedik helyen itt 72 ezer letöltést hozott egy nap alatt. De a top 50-ben maradáshoz is kell 23 ezer, mindezt iPhone alkalmazásokra értve.

A legszebb persze a Top Grossing lista, ahol a legtöbbet tejelő alkalmazások vannak. Itt egy tizedik helyért 47 ezer dollárt, 10,6 millió forintot kell termelnie a programodnak NAPONTA. A top 50-hez 12 ezer dollár is elég (A Google Play áruházban ennek a felével, 6600 dollárral volt valaki ötvenedik májusban).

Gondoljuk csak meg, a fizetős toplista tizedik helyezettje akkor kerülhetne a Top Grossing lista tizedik helyére a vételi árával, ha 11,8 dollárba kerülne. Nyilván kitaláltátok, hogy ez nem lehetséges, mint ahogy azt is, hogy a fejőstehén appok az alkalmazáson belüli eladásokkal produkálják a hihetetlen számokat.

39313276.jpg