Kicsit megint visszatértek a régi idők, amikor az Apple véletlenül és szándékosan elhullajtott információmorzsáit összeszedve próbáltuk kitalálni, mire készül a vállalat. Az iWatch nevű, testen hordható számítógép pedig pont annyira izgalmas téma, mint amennyire elsőre gondolnánk. Egy csomó jó dolgot meg lehet valósítani egy ilyen eszközzel, akár kiegészítőként, akár önálló készülékként gondolunk rá, ezek után a mostani bénázásaink már kőkorszakinak tűnnek majd.

130213_iwatch_concept.jpg

Na de mik ezek az információmorzsák? Volt egyrészt egy álláshirdetés a héten, amit elcsíptek a 9to5Macnél. Ebben Display Specialist mérnököt kerestek, aki LCE, AMOLED és hajlékony kijelzőkben is otthon van. Persze nem tudni, hogy pontosan milyen termékben akarják használni ezt a technológiát, az egyetlen értelmes felhasználási területre mindenkinek az óra ugrik be. Mert arról szólnak a pletykák.

Bill Campell, az Apple igazgatótanácsának tagja is épp jókor beszélt a jövő számítástechnikájáról, olyan eszközökről, amikkel meghittebb kapcsolatunk lesz és hasonlók. Jó hogy nem tetoválta a homlokára, hogy az Apple órát készít.

Aztán a francia MacG oldal azt is tudni véli, ki foglalkozik a projekttel. Úgy tűnik, az iPod részleghez tartozik majd az iWatch, így arra következtethetünk, hogy az Apple órája önállóan is működőképes cucc lesz, nem csupán az iPhone-unk "szolgájaként", egy egyszerű interfészként támaszkodhatunk rá. Állítólag Kevin Lynch, az Adobe volt műszaki vezetője csaknem egy hónapja csatlakozott a cupertinói csapathoz, feladataként ezt a projektet kapta, és közvetlenül Bob Mansfieldnek jelent. Reméljük, nem tervez bele Flasht, hahaha. Vagy akkor mehet már egy kis antigravitációs jóga is, abból baj nem lehet.

Közben a Pebble okosórája sem állt meg a fejlődésben, az e-inkes kijelzővel szerelt cucchoz nemrég kiadták az SDK-t a fejlesztőknek. Ezzel az ígéretek szerint képes lesz bárki egyedi megjelenést, riasztást és appokat fejleszteni a készülékre. Jelenleg 10 előlapi megjelenés és egy alkalmazás van az órára, szóval ráfért az SDK. Kérdés, mit lehet kihozni a vasból, mert a Pebble láthatóan inkább a minimálra meg az alacsony fogyasztásra ment rá. Ezek miatt nem is jelentenek közvetlen konkurenciát az Apple-nek. Sőt, inkább jót tesznek azzal, hogy kicsit felszopják a piacot.