Príma kis nap: volt már szó iOS 7-ről, OS X 10.9-ről, itt az ideje, hogy az iPhone 5S-ről és az olcsó iPhone-ról is beszéljünk egy kicsit.

A Wall Street Journal információ szerint ugyanis mindkettő úton van. A lap úgy tudja, hogy az új iPhone gyártása a tervek szerint a második negyedévben megkezdődik, azaz két hónapon belül potyognak a készülékek a futószalagról. A WSJ is azon a véleményen van, hogy a telefon a jelenlegi modell ikertestvére lesz, és ezért sanszos az iPhone 5S név. A második negyedéves start alapján meg látszólag nincs akadálya annak, hogy a nyáron a boltokba kerüljön a mobil. Legkésőbb augusztusban.

screen-shot-2013-04-02-at-1-47-15-pm.png

A többi részlettel nem nagyon vesződött a lap, de a sajtó nagyjából egyetért abban, hogy a mobilba erősebb, A7-es processzor és 13 megapixeles kamera kerül. Arról már megoszlanak a vélemények, hogy valóban kerül-e ujjlenyomat-olvasó a telefonba.

Azt viszont a WSJ is megerősítette, hogy őszre befuthat egy olcsóbb iPhone is, aminek bár ugyanúgy 4 colos kijelzője lesz, mint a csúcsmodellnek, de egyszerűbb lesz a hardvere és az anyaghasználata is. Ha engem kérdeztek, olyasmi lesz, mint az iPod touch, színes, meg minden. Csak az árát kéne okosan belőni: a touch 32 gigabájtos háttértárral 100 ezer forinttól indul. Az olcsó iPhone-t 16 gigabájtos kapacitással nem lenne szabad ennél sokkal drágábban adni, de 120 ezer forintért még piacképes lehet a cucc. Akkor viszont ki venne iPodot?

Ősszel kiderül, mit terveznek ezek a fickók.