Jól látjátok, az utóbbi időkben alacsonyabb fordulatszámon mutatjuk be a homályos fotókon alapuló pletykákat, de néha azért engedünk a sötét oldal csábításának, például most: egy kínai oldal lehozott egy rakás képet, amiken állítólag az új iPad mini burkolata látható.

ipad-parts-1-130221.jpg

Meglepő, hogy az almalogó kék lett a házon a mostani fekete vagy ezüst helyett (persze ha a burkolatot csak hobbiból csinálta egy kínai gyári munkás, akkor nem annyira meglepő).

ipad-parts-3-130221.jpg

A képeket elnézve az is látható, hogy a héj vastagabb, mint az aktuális minié, ami alapján sokan úgy gondolják, hogy ez már a retinás modell háza. A hagyományos iPad legalábbis akkor kezdett hízni, amikor nagyobb felbontású kijelzőt kapott, aminek a táplálásához kövérebb akkumulátor kellett.

ipad-parts-2-130221.jpg

A várakozások szerint a retina mini egy 324ppi-s kijelzőt kap, aminek ugyanúgy 2048x1536 pixeles lesz a felbontása, mint a retina iPadnek, csak ugye sokkal kisebb területen - tehát retinásabb lesz annál. A számítások szerint egyébként egy ilyen fejlesztés harminc százalékkal növelni a mini előállítási költségét, és mivel Apple-mércével mérve amúgy sincs nagy haszon az eszközön, várhatóan drágább lesz a készülék, mint az aktuális sorozat.