Javában zajlik a CES, pontosabban már csak az utolsó nap van hátra, és noha az Apple az 1992-es Newton-bemutatója óta nem vesz részt a show-n, távollétében is ott látható mindenhol a placcon. iPadek, iPhone-ok tömege látszik a kiállított termékek között, rajtuk, alattuk, körülöttük pedig a legújabb kiegészítők, fejlesztések, perifériák. Dokkolók, kamerakiegészítők, napenergiával tölthető Mac külső akksik, vagy olyan specifikus kiegészítők, mint az iPhone-ról kezelhető növényszenzor.

Kábé 3000 résztvevő állított standot Las Vegasban, ebből 500 az iLounge csarnokban foglal helyet. Itt vannak a kifejezetten Apple-höz köthető termékek.

130110112025-apple-ces-story-top.jpg

iphonecovers_505_011013121038.jpg

henge-docks-1.jpg

A CNN rákérdezett a kiállítóknál, miért választották ezt az utat, a válaszok nem meglepő módon az alábbi előnyöket sorolták fel:

- Az Apple jól csinálja, amit csinál, így egy startupnak könnyebb az ő hullámaikat meglovagolni

- Az Apple formái viszonylag állandóak, így egy kiegészítőket gyártónak csak néhány kialakítással és két csatlakozóval kell megbirkóznia. Igaz, hogy már iPhone-ra is három különböző tokot kell gyártani (3GS, 4-4S és 5), de ez még mindig könnyebb, mint lekövetni egy androidos piac változatosságát

- Az Apple-felhasználók szívesebben költenek kiegészítőkre, így a potenciális megtérülés Apple-kiegészítőkkel a legbiztosabb

Az iLounge csarnok egyébként három év alatt (amióta megvan), négyszeresére nőtt. A kiállítók szerint az Apple távolléte nem számít, így is jól megvannak. Egyébként meg találkoznak egy rakás Apple-alkalmazottal a show-n, szóval kicsit mégis részt vesznek, ha nem is hivatalosan.

Apropó, ha kiegészítőkre vágysz, az Appleblogshop tárva-nyitva továbbra is. A síeléshez ideális kiegészítőket itt találod.