Az NPD piacelemző forrásaira hivatkozva azt állítja, hogy két és fél hónapon belül piacra dobja az Apple a 13 colos, retinakijelzővel szerelt MacBook Prót. A konkrét információ szerint az október végére várható iPad mini-premier után fut be a csúcstechnikás laptop, amit egyébként magukat tévedhetetlennek beállító források ígértek már szeptember és október elejére is. Szóval simán lehet, hogy az idei premierből sem lesz semmi.

new-macbook-pro-retina-display.jpg

A Cnet ugyanakkor úgy tudja, hogy a laptop tömeggyártása már folyik. A kijelző 2560x1600 pixeles lesz, ami 13,3 colon közel olyan pixelsűrűséget jelent, mint a 2880x1800 pixel 15,4-en. Szóval brutális lesz a növekedés a mostani, minden szempontból idejétmúlt 1280x800-hoz képest, amihez komolyan át kell alakítani a hardvert is, mert a most használt integrált Intel HD4000-e nem valószínű, hogy el tudna bánni ezzel a felbontással. Főleg, hogy a hírek szerint a 15-ös retinában található GeForce GT650M is sokszor szenved a pixelekkel.

Nagy kérdés a premierdátum és a hardverelemek mellett az ár: a források szerint a gépet a 13-as Pro és a 15-ös retina közé lövik be, ami kábé 1850 dolláros, 615 ezer forintos árat jelent, szóval nem lesz kirívóan olcsó, de megfelelő hardverrel tökéletesen piacképes lehet. Állítólag ezért is készül jóval nagyobb darabszámmal az Apple, mint a 15-ös modellnél.