Az iPhone megjelenése óta az iOS része a beépített YouTube app, amit az Apple fejlesztett videómegosztó készítői segítségével. A nemsokára megjelenő iOS 6-tal azonban ennek a korszaknak vége, az Apple és a Google korábban szoros kapcsolata még tovább lazul, aminek egyik áldozata az öreg tévés ikon:

A Menlo Park-iak viszont nem bízzák a véletlenre, a folytonosságot szem előtt tartva már ma kinyomták az App Store-ba az új alkalmazásukat. Ami, azt kell mondanom, felfrissülés ezt nyomogatni a mára már fapadossá vált iOS-verzió után.

A Facebook apphoz hasonlóan itt is balról becsúszó menüsor ugrik elénk, ahol bejelentkezhetünk Google fiókunkba. Így például a Historyban olyan tartalmakat is láthatunk, amit az asztali gépen vagy más eszközön nyitottunk meg - ez az iOS-verzióból hiányzott (annak ellenére, hogy bejelentkezni ott is lehetett).

Egész más találati listát kapunk, keressünk Lady Gagára mondjuk a régi appban:

Az új találatok:

 

Ez azért van így, mert az Apple kizárta a hirdetéseket az appjából, ezért bizonyos tartalmak nem voltak elérhetőek korábban. Francisco Varela, a platformok közötti kapcsolatokat ápoló YouTube-vezető szerint ez fontos változás, az elmúlt években sok kompromisszumot és csalódást kellett megélni az iOS-felhasználóknak a szerzői jogi problémák miatt. Most azonban megszabadultak ettől, és bárki nézheti Gagát, hurrá.

GK közben észrevette, hogy az új app csak a hangot tudja küldeni AirPlay-en, szóval még van mit csiszolni. Ti mit tapasztaltok?