Azért az szép pillanat volt, amikor Sergey Brin bemutatta a Project Glass névre hallgató szuperszemüveget, hogy az egyenesen az agyába vetítse az információt. Amiről nem tudtuk, és amiről most a Gizmodo hozott le egy anyagot, az az Apple szabadalma, ami szintén egy számítógépes szemüvegről szól.

Csak kicsit máshogy.

Az Apple még csak terveken létező készüléke ugyanis nem a felhasználó szemébe vetíti a kis projektor segítségéve az információt, hanem a szemüveg lencséjére, így a háttér és a vetített kép jobban egybemosódik, HUD-szerűbbé válhat az élmény. Ráadásul az iGlass mindkét szem elé vetítené a képet, ami nemcsak a látványt tenné megfoghatóbbá, de komfortosabb használatot is jelentene (kevésbé hullámozna a kép mozgás közben).

Screen Shot 2012-07-06 at 9.03.18 AM.jpg

Persze a Google terméke már egy megfogható készülék, az Apple szemüvege meg még csak tervrajzok szintjén létezik, de a Gizmodo egyikben sem bízik különösebben, mert azok szerinte a bluetooth-os headsetek sorsára jutnak: a felhasználók akkor sem szeretnek felesleges kiegészítőket magukra aggatni, ha azok praktikusak, mert idejük sokkal nagyobb részében nem használják őket, mint amennyiben használják.