Bejöttek az új gépek, a MacBook Pro Retina Display-t leszámítva viszont nem hozott túl sok újdonságot a frissítés. Pont ez az, ami felértékeli az előző generációs gépeket, amiket most egészen komoly akcióban árul ki az iSTYLE és az XMS.

Kezdjük az Airekkel, amikhez 80-110 ezer forint kedvezménnyel tudtok hozzájutni Handrástól. Ezek a gépek most a többségnek egyértelműen jobb vételnek számítanak, mint az újak. Ne felejtsük el, hogy a kijelző és a háttértár mérete nem változott a MacBook Airekben, a belépő modellt leszámítva a memória is ugyanakkora maradt, a processzor 10-15 százalékos és a grafikus gyorsító 60 százalékos pluszteljesítménye viszont sokaknak nem éri meg azt a 80-110 ezer forintot, amennyivel többet kéne fizetni értük. Illetve a kifutó szériáért kevesebbet.

De az se keseregjen, aki inkább egy jófajta MacBook Prót vitt volna haza, mert azt meg az iSTYLE akciózza, hasonlóan lelkesen. A 17-es gép például azért tökéletes vétel, mert nincs is utódja, ráadásul most 132 ezer forintot lehet rajta spórolni, de a 15-ösök is szuper vételnek számítanak, hiszen ezeknél is 80-130 ezer forint az áresés. A négymagos, 2,4 gigahertzes 15-öst most például olcsóbban kapod meg, mint az új, erősebb 13-ast, ami a 2,2 gigahertzes négymagossal szerelt 15-ös MacBook Próra hatványozottan igaz. A 13-as gépnél meg arányaiban durva az engedmény, majdnem százezer forint a 400 ezres kategóriában már közelít a 25 százalékhoz.

A nem annyira felkavaró update és ez a brutális akció együtt tökéletesen értelmezhető alternatívává tette a kifutó gépeket.