Az Apple nemsokára lekapcsolja a MobileMe szolgáltatást, az előfizetőknek tavaly a 2012. június 30-at adták meg végső határidőnek. Addig kell átszoktatniuk magukat az iCloud szolgáltatásaira, és megbarátkozni vele, hogy nem minden lesz elérhető, ami eddig volt, ellenben sok egyéb áll rendelkezésre, ami eddig ismeretlen volt a csomagon belül.

Meg hát éves díjat sem kell többé fizetniük, az iCoud ugye ingyenes.

Rögtön kezdjük a jó hírrel: az Apple úgy döntött, hogy meghosszabbítja a plusz tárhely elérését a MobileMe-ről iCloudra váltóknak. Eredetileg úgy volt, hogy június 30-ig a 20 gigabájtra előfizető MobileMe-ügyfelek az 5 giga mellé plusz 20-at kapnak iCloudban, akik többet kértek korábban, plusz 50 gigához jutnak az átállás miatt. Most azonban kiderült, hogy egészen szeptember 30-ig él az ingyenes plusz tárhely. Ezután rájuk is ugyanaz a szabály vonatkozik, mint a többiekre: plusz tárhelyért fizetniük kell.

Az Apple egy gyakran ismételt kérdések oldalon mutatja be, hogyan kell átállni a MobileMe-s előfizetőknek iCloudra. A lényeg, hogy a megszűnő szolgáltatásokból adatmentést kell végezni: az iDisken tárolt fájlokat kimenteni a vinyóra, a MobileMe Galleryt iPhotóba tenni, az iWebes oldalakat más szolgáltatóhoz vinni. A Mac Dashboard widgetek, a Dock elemek és a System Preferences szinkronizációja nem lesz elérhető. Ha minden személyes adatot lementettünk, a me.com/move weboldalon indíthatjuk el a metamorfózist.