John Browett közvetlenül Steve Jobs utódjának, Tim Cooknak számol majd be.

Új alelnököt vezettek ki az Apple egyik fontos pozíciójába. John Browett tagja lesz a legbelső körnek, közvetlenül Tim Cooknak jelent majd és a kiskereskedelmi stratégiáért lesz felelős, beleértve a hihetetlenül sikeres Apple Store-ok irányítását. A sztori érdekessége, hogy Browett korábban a Tescónál dolgozott.

Itt a hivatalos közlemény:

Az Apple bejelentette, hogy John Browett az Apple kiskereskedelmi ágazatának új vezető alelnökeként csatlakozik a vállalathoz. Közvetlen felettese Tim Cook, az Apple vezérigazgatója lesz. Browett 2007 óta volt az európai Dixons Retail technológiai kereskedelmi vállalat vezérigazgatója, innen érkezik az Apple vezetőségébe. Áprilistól Browett lesz a kiskereskedelmi stratégiáért és a kiskereskedelmi üzlethálózat világméretű bővítéséért felelős vezető.

„Kiskereskedelmi üzleteinkben minden az ügyfélszolgálati támogatás körül forog, és Johnnál elhivatottabban senki nem képviseli ezt a szellemiséget” – fejtette ki Tim Cook, az Apple vezérigazgatója. „Nagy örömünkre szolgál, hogy csatlakozik hozzánk, és az Apple-nél kamatoztatja tovább hatalmas kiskereskedelmi tapasztalatát.”

Browett a Dixons Retail vállalat előtt számos vezető pozíciót töltött be a Tesco részvénytársaságnál, többek között a Tesco.com vezérigazgatója is volt. Ezt megelőzően kiskereskedelemmel és fogyasztási cikkekkel foglalkozó ügyfelek tanácsadójaként dolgozott, mint a Boston Consulting Group munkatársa. A Cambridge Egyetemen szerzett természettudományi, a Wharton Business Schoolban pedig MBA-diplomát.