Ádám küldte el nekünk a 16.0 mega pixels camera program elérhetőségét, felhívva a figyelmünket a sok-sok ötcsillagos értékelésre. Azt hihetnénk, mindenki nagyon meg van elégedve a programmal, amíg nem kezdünk el olvasni a sorok között.

Ez a magyar nyelv legfeljebb Cupertinóból tűnhet magyarnak, mi látjuk, csak fordítógép gondolhatja úgy, hogy észre lehet a fantáziát, és hogy sokan lehetnek, akik születnek létrehozni. Az ötcsillagok mellé aztán érkeztek az egycsillagok is, ez utóbbiak már emberektől, átverésnek értékelve az appot. De még így is csak 4 és fél csillagra sikerült lenyomni az összesített értékelést.

Az app meg felkerült a toplistára. Ez két dolgot jelent: sokan elhitték, hogy a program jó, még ha nyilván kételkedtek is benne, hogy egy app képes lesz minőséget befolyásoló módon nagyobb felbontást kicsikarni a kamerából. A toplista meg hozza magával a többi letöltést. Nem a magyar piac a legfontosabb, de a fejlesztő nyilván a brute force-ban hisz, és mindenhol ezt a módszert nyomja. Az meg egy korábbi írásunkból tudhatjuk, mit jelent a toplista a világpiacon, és mit Magyarországon.

Ádám jelentette a dolgot az Apple-nél kábé egy hete, azóta nem történt semmi. Emiatt az ügyeskedés miatt egyszer egy Molinker nevű kínai programozót tettek ki az AppStore-ból, több mint ezer alkalmazásával együtt. Reméljük, nem lazult a fegyelem, és hamarosan eltűnik a programozó.