Ahogy az iFixit minden évben szétszedi az iPhone-t, és belekukkant szerelői oldalról, úgy az iSuppli költségoldalról vágja darabokra azt. Megnézik, az egyes részeket ki gyártotta, és így kitalálják, körülbelül mennyiért szállíthatta. Ez az az ár, amit az Apple kialkudott? Nem. Az így kapott szám megegyezik-e a telefon gyártási költségével? Dehogy. Megmutatja, mennyibe került a telefon, mire a koncepció fázisból a vásárlóhoz jutott? Juj, nem!!! Mégis érdemes elcsámcsogni rajta, mert csípőből senki nem merné megsaccolni, hogy a processzor, vagy a kamera került többe az Apple-nek gyártásügyileg.

Szóval a végösszeggel kezdem: a 16,32 és 64 gigás iPhone 4S-ek alkatrészeinek ára 188, 207 és 245 dollár. Tavaly a 16 gigás iPhone 4-et 187,51 dollárra hozta ki az oldal. Az új teló alapanyagköltsége tehát 49 centtel lett drágább az iSuppli szerint.

A kamera 17,6 dollár az oldal szerint, bár állítólag nem igazán tudták megfejteni a beszállítót. Korábban Sonyt hittek, de az Omnivision is az esélyesek között van. A CMOS szenzort mindenesetre a Sony szállította. Az A5 SoC 15 dolcsi lehetett.

A legnagyobb bukója a történetnek az Infineon, akinek a baseband chipjét Qualcommra cserélte az Apple, így most már csak egy 50 centes, jelentéktelen kis alkatrészt szállítanak a tavalyi év 10 dolláros készülékenkénti egysége után.

Úgy tűnik, flash memóriáért az Apple a Hynixhoz ment idén, vagyis egy újabb szakítás történt a Samsunggal. Persze az A5-öt azért még ők gyártják a szakértők szerint.

További árak: