Mindent megírtunk a hardverről és a szolgáltatásokról, most vegyük át a hazai piacot érintő legfontosabb híreket. Az egyik a premier dátuma: a korábbi években hónapokat kellett várni a magyarországi bevezetésre, sokáig semmilyen információnk nem volt a pontos dátumról, most viszont már a premier napján tudunk mindent: alig két héttel az amerikai start után, október 28-án hozzánk is megérkezik az iPhone 4.

A legnagyobb újításból, a hangvezérlésből azonban egyelőre nem sokat fogunk érzékelni, hiszen a csak bétaüzemmódban elindított szolgáltatás első körben angol, francia és német nyelven lesz elérhető. Mondjuk érdemes megtanulni ezek valamelyikén, egyrészt, mert szerintem jó ideig nem lesz még magyar verzió (ez milliószor bonyolultabb, mint egy sima szoftver magyarítása), másrészt meg mert úgysem árt.

Addig is, amíg befut a mobil már örülhetünk a filléres magyar iPhone-nak. Ugye voltak korábban olyan pletykák, hogy egy olcsóbb modellt is piacra dob az Apple, amit mi a kezdetektől kizártnak tartottunk, és a tények minket igazolnak: a hazai boltban ugyan felbukkant az iPhone 4 olcsóbb, 8 gigabájtos verziója, ám az 155 ezer forintba kerül.

Európai szemmel nézve fontos hír, hogy az Apple a közösség szabályozásának megfelelően piacra dobta a mikro USB átalakítót a telefonhoz, amit háromezer forintért lehet megvásárolni és ennek használatával már bármilyen szabványos rendszerről tölthetjük a mobilt.