A mostani Air frissítésnél mindenki azt várta, hogy az Apple végre beleimádkozik egy 3G-s csatlakozási lehetőséget a családba, hogy ne egy ormótlan USB sticket kelljen dugni a legdizájnosabb almás gépbe. Nem történt meg a csoda.

2008-ban a vezér már elmondta egy interjúban, hogy próbálgatták a dolgot, de elvetették az ötletet. Két ok miatt nem került bele a laptopokba a lehetőség állítólag: bonyolult volt, és hozzákötötte a felhasználót egy szolgáltatóhoz. Egyértelmű bullshit.

Ami viszont érdekes, hogy az eBay-re most kikerült egy működő példány 2007-ből, hatalmas, kicsúsztatható antennával. Az eladó egy Craigslisten megjelent hirdetésre kattintva vásárolta a gépet, és bár az akkor még egyáltalán nem működő laptopot életre lehelte, a SIM-kártyáit nem fogadta el a rendszer. Pedig a feltelepített Snow Leopard felismerte a 3G-s modemet.

A 15-ös MacBook Pro a poszt írásának idején 2375 dolláron állt, átszámítva 456 ezer forinton. update: hétfőn 8 órára már 7200 dollárt (1,3 millió forintot) ajánlott valaki.

Galéria:

Szavazzatok a Goldenblogon IT-kategóriában az Appleblogra, mert mi nagyon örülnénk neki: