Végre egy érdekes hír, annyira untam már az iPhone 5-be az iPad 2 hardverét és 8 megapixeles kamerákat jósló pletykákat, hogy önálló posztban már nem is nagyon írtam róluk, de a Wall Street Journal mai információja egész érdekesnek tűnik: a lap azt állítja, hogy az új mobil nemcsak jóval gyorsabb lesz a jelenleginél, de könnyebb és vékonyabb is lesz annál.

Ez az állítás szembemegy azokkal a híresztelésekkel, amik szerint a forma ugyanúgy nem fog változni, mint az iPhone 3G és 3GS váltásánál, csak a hardverbe piszkál bele az Apple. Egyúttal ez lenne az első alkalom, hogy a kaliforniai cég komolyabban hozzányúlna a súlyhoz, hiszen az lényegében alig változott: az első modell 135, a második 133, a harmadik 135, a negyedik 137 grammos. Az iPhone 4 ugyan érezhetően vékonyabb lett elődeinél, de valóban jó lenne, ha végre a súlyban is lenne némi elmozdulás.

De a lap említést tesz a következő modellről is, amit az egyszerűség kedvéért nevezzünk iPhone 6-nak. A WSJ úgy tudja, hogy ennek a töltése lesz spéci, bár a hír itt véget is ér: "new way of charging", írják. Hogy ez pontosan mit takar, nem tudni, azt szinte biztosra lehet venni, hogy valamiféle vezetéknélküli töltésről lehet szó, de egy sima indukciós megoldást new waynek nevezni talán túlzás lenne: a Palm Pre már két évvel ezelőtt tudott ilyesmit. Vagy ugyanez kerül az iPhone 6-ba, akkor erős túlzásba esett a WSJ, vagy valami ennél is forradalmibb technológián dolgozik az Apple.