A hír engem főleg azért érdekel, mert eddig azt sem tudtam, hogy az iPhone 4 volt a rekorder. Lényeg, hogy a napokban megjelent a Nokia N9-es, a finn cég utolsó komolyabb dobása a Windows Phone-os korszak előtt, bár nem igazán tudom, ki fog olyan platformból vásárolni, amiről többé-kevésbé a gyártó is elismerte, hogy zsákutca.

Lényeg, hogy itt a telefon, és a hardveres képességek elég jók, főleg ami a kamerát illeti: egy nyolc megapixeles rendszer került a gépe, olyasmi, mint amilyet a pletykák szerint a következő iPhone is kap majd. De nemcsak ez az érdekes, hanem a kamera sebessége is: a Nokia szerint 2,6 másodperc kell ahhoz, hogy elindítsd az alkalmazást, bejöjjön a kamera képe, fókuszáljon a mobil és elkészüljön a kép. Ez pedig villámgyors, valamivel még fürgébb, mint az iPhone 4 a maga 4 másodpercével, és lenyomja még a hírhedten fénysebességű Canon PowerShot S95 digitális kamerát is.

Majd meglátjuk, mit kezd ezzel az adattal az iOS 5, aminél már a lock screentől is el tudunk jutni a kameráig két gombnyomással.