Nem a legkönnyebb utat választja az Apple az iCloud bevezetésével, a folytonosságot fenntartva ugyanis nem csak az élő MobileMe előfizetéseket migrálja az új, ingyenes szolgáltatáscsomagba, hanem a rég megszüntetett email-címek és jelszavak is használhatóak lesznek.

A me.com-on keresztül azonban továbbra sem megy majd a levelezésünk, ez csak natív alkalmazásokon keresztül lesz elérhető. Nem tudni, hogy az Apple ezen később változtat, esetleg egy új webfelületet hoz majd létre. Az is lehet, hogy a webet teljesen kihagyja a buliból.

A fenti képen azt láthatjuk, amint egy régi felhasználónévvel akar belépni, a rendszer viszont ahelyett hogy simán visszadobná, közli, hogy integrálták a fiókot az iCloudba.

És mivel az ingyenes, nemsokára automatikusan aktív is lesz, de míg látszólag a csodálatos halottfeltámasztás esetével állunk szemben, egyúttal az élőhalottak kora is eljöhet. Mondom ezt azért, mert öt perc után feladtam, hogy az elfelejtett jelszavamat megszerezzem az Apple-től, ugyanis nem tudom, hová küldi a hitelesítő emailt, az ellenőrző kérdésre pedig nem tudom a választ. Az én accountom feltámasztása úgy tűnik, hozzáférés hiányában okafogyottá vált.

Szánalmas vagyok, tudom. Meg egy kicsit másnapos is.