Az egyik legmeglepőbb képessége az iPhone 4-nek számomra a zajszűrés volt. Az, hogy teljesen tisztán hallottam a másik hangját, akkor is, ha ő saját bevallása szerint elég zajos helyen állt. Néhány hete Csaba vette elő a Barchettáját a garázsból, és felhívott nevetve: hallod ezt? Semmit nem hallottam, pedig a nyitott tetejű sportautóját túráztatta izomból.

Nem nagyon volt erről szó a bemutatón. Kiderült, hogy két mikrofon van a készülékben, a felhasználóknak kiderült, hogy jól működik, de egyetlen amazing sem hagyta el a vezér száját ezzel kapcsolatban. Megint az a különös gyakorlat lépett életbe, hogy az Apple inkább rejtegeti a ficsört, semhogy kiemelné.

Sőt, mint kiderült, titkolja is. Utánajártak az audio processingért felelős csipnek, és kiderült, hogy az Audience gyártja, a piac vezető szállítója. És azért sem volt ezt könnyű kideríteni, mert állítólag az Apple kérésére a gyártó nem helyezett el semmilyen márkajelet a termékén.

A Chipworks kiderítette, hogy az Audience 10C0 processzor dolgozik a háttérben, aminek köszönhetően "a zajszűrés igen meggyőző, leköröz minden nem-Audience megoldást, amivel eddig próbálkoztunk".

Szerintem a ficsörök titkosítása tulajdonképpen egy ügyes fogás, hiszen a vásárló elégedett, amikor egy évvel a vétel után csodálkozik rá a képességek hátterére, az Apple pedig biztos lehet benne, hogy végül minden kiderül. Rengeteg ember próbál rájönni valami olyanra az Apple-termékekkel kapcsolatban, amire addig senki.