Tegnap este Ádámmal tudományos alaposságú lerészegedésen vettünk részt, ezért pár órás késéssel, de azért beszámolunk a fontos hírről: jövő szerdáig kell csak várni, ugyanis aznap mutatják be a legújabb iPodokat. Nagy meglepetésekre nem kell számítani, a touch valószínűleg megkapja az iPhone 4 képességeinek nagy részét, és talán most már egy kamerát is sikerül belezsúfolni a házba, így mehet a Facetime. Ha jobban belegondolunk, wifis környezetben remek telefonként funkcionálhat majd a touch, amennyiben a másik oldalon is egy facetime-kompatibilis készülék van.

A nanóval kapcsolatban elképzelni sem tudom, hogy mire készülnek, a shuffle-nél sem jut nagyon más eszembe, mint a háttértárnövelés, viszont jöhetne új iLife, ami, ha van egy kis szerencsénk, nem többet fog tudni elődeinél, hanem gyorsabb lesz azoknál.

Én azért reménykedek néhány komolyabb bejelentésben is. Ha már úgyis a színpadon lesz, Jobs elmondhatná, hogy mikor terjesztik ki újabb néhány országra az iPhone 4 és az iPad forgalmazását, és arról is lehetne szó, hogy mi lesz az európán átívelő egységes iTunes Store-ral. Tudom, hogy egy keynote nem Kelet-Európa problémáiról szól, de egy ilyen horderejű bejelentésnek azért lenne súlya.

Az eseményről természetesen élőben közvetítünk mintegy 1700 kilométeres távolságból, Ádám itthonról nyomja, én meg valószínűleg Londonból, ugyanis a jelek szerint meghívtak az európai központba, hogy élőben nézhessem az eseményt, és utána meg rögtön megfogdozhassam a kütyüket. Walt Mossbergnek érzem magam!