A Bloomberg belső forrásokra hivatkozva azt állította, hogy az Apple következő médiaeseménye szeptember 7-én lesz, ekkor pedig minden bizonnyal az Apple TV újragondolását mutatja be Steve Jobs. Nos, az esemény hat nappal korábban lesz, jövő héten már megtudjuk, milyen az új iPod touch, de állítólag nemcsak erről lesz szó.

A lap úgy tudja, az Apple erőteljes tárgyalásokat folytat a tévécsatornákkal, állítólag az a cél, hogy a sorozatok bérleti díja az iTunes Store-ban 99 cent legyen, és 24 órával a tévés vetítés után elérhető legyen az üzletben. Korábban a cupertinói cég állítólag saját, havi előfizetéses megoldást akart megvalósítani, de a tévétársaságok ebbe nem mentek bele, mivel a kábelcsatonák emiatt nagyon szomorúak lennének.

A harvert illetően még mindig ott tartunk, hogy a hírek szerint 99 dollár lesz a készülék, merevlemez nem lesz benne, iOS-t futtat majd, és az elsődleges irányító szerve az iPad lesz. Az iPad segítségével lehet játszani az iTV-n megvásárolt játékkal, vagy Kevin Rose említette, alternatív kamerákra is válthatunk majd a táblagéppel.

Az eseményen tehát várható az iTV, az új iPodok, valamint egy ígéretet, hogy mikor a nénikéjükbe akarnak iPhone 4-et és iPadet hozni Magyarországra. Arohadtéletbe.