Az Apple játékot hirdetett, aki a tízmilliárdodik dalletöltést generálja az iTunes Store-ban, egy 10 ezer dolláros Gift Cardot kap ajándékba. Az meg alighanem majdnem kétmillió forint.

Ezt a pénzt elköltheti tízezer dalra (de legalább 7700-ra), 670-1000 darab filmre, 2500 filmkölcsönzésre vagy végtelen számú ingyenes alkalmazásra az AppStore-ból. És akkor még a keret is megmarad.

Az iTunes Store csaknem hét éve nyílt meg, ez alatt jött össze tehát a 10 milliárd letöltés. A számláló szerint kábé 5 nap van a nagy durranásig, addig pedig ingyenesen beküldhető kérdőívekkel is próbálkozhatnak azon elbűvölő, csodálatos országok lakói, ahol egyáltalán van iTunes Store. Hogy rohadnának meg.

Szóval aki jogosult, játsszon, számítunk például Időmilliomos Apuka részvételére Kaliforniából, aki, miután átveszi a jelképes Gift Cardot, a helyszínen nekivághatja az Apple képviselőinek, odavetve: "ebből meg tessék létrehozni egy magyar Store-t, mert megtudják, milyen a hátrafelé nyilazás".

Vagy szerintetek is túlbecsülöm tízezer dollár és a kávé előtti hétfő reggelek jelentőségét?

Házi feladat: ha Pistike a nyereményből újra és újra kikölcsönzi és megnézi a The Road című filmet, előbb fogy-e el a pénze, mint hogy felakasztaná magát?