Közismert, hogy Jobs nem fogad el fizetést az Apple-nél betöltött pozíciójáért (pontosabban egy dollárt évente), ezért aztán ki lehet találni, hogy leginkább a részvényei után kapott osztalékokból és az árfolyamnyereségekből áll össze vagyona nagy része.

Ez utóbbiból rendesen kijárt most az Apple-vezérnek, az Apple és a Disney papírjainak meredek emelkedése miatt a CNN Money által vizsgált időszak hat hete alatt 300 millió dollár jött össze neki, legalábbis papíron. Persze nem a bankszámlája hízott ettől, hülye is lenne, ha eladná az Apple-nél 5,4 millió, a Disney-nél 138 millió részvényét, hiszen mindkét cég szárnyalt a tőzsdén az utóbbi időben.

Az Apple papírjai 180 millióval, a Disney részvények 120 millióval növelték Jobs egyenlegét. Összesen 300 millió dollárt "keresett" hat hét alatt, ez - ismerve a vezér munkamániáját -, 12 órás munkanapokkal számolva 150 millió forintos órabért jelent. Már ha van valami értelme órabért számolni részvények árfolyamnyereségéhez.

Hogy mennyire nincs, arra jó példa, hogy a CNN Money két egyszerű szorzással összehozott cikke óta Jobs az AAPL árfolyamvesztesége miatt 38 millió dollárt veszített. Biztos telesírja éjjel azt a hatalmas párnáját.