Kész öngyilkosság az iPhone OS 3.0 bemutatása előtt pár órával arról pletykálni, hogy milyen bejelentésre lehet számítani, de hát vállalom a kockázatot, éljünk veszélyesen.

Szóval a 9to5Mac arról számolt be, hogy az új operációs rendszer mellett akár egy tablet bemutatására is sor kerülhet. A kütyüről évek óta pletykálnak, amióta meg kijött az iPhone, mindenki egy apró, nyomogatható Apple-gépre vár. Néhányan egyenesen azt állítják, hogy az Apple tabletje lesz az Apple netbookja is egyben, már tényleg semmiben sem lehetünk biztosak.

A sztori háttere: az Apple év elején azt közölte, hogy kiszélesíti hordozható készülékeinek körét. Aztán jött a 10 colos képernyővel kapcsolatos tonnányi pletyka. Ehhez jött még hozzá a Premium App Store híre, amiben ugye drágább programok kapnak majd helyt, néhány pletykagép szerint azért, hogy legyen mivel feltölteni az iPhone-nál nagyobb, erősebb eszközt. Ezek tehát nem egyszerűen jobban megírt programok lesznek, hanem olyan alkalmazások, amiket komolyabb gépre szánnak.

És itt van az ARM új processzora, a Cortex A8 is, ami sokkal többet tud, mint a ma használatos mobilcsipek, egy ilyen simán képes lenne elfuttatni néhány combosabb programot is.

Az időpont mellett meg az szól, hogy a fejlesztőknek hónapokkal, fél évvel a premier előtt illik megmutatni az eszközt, hogy megfelelő programokat tudjanak írni rá.

Akárhogy is, este kiderül, az Appleblogon hattól élőben olvashattok a megrázó eseményről.