Fogalmazzunk úgy, hogy a Mighty Mouse nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Az Apple 2005-ben dobta piacra első többgombos egerét, amit sokan a mai napig örömmel használnak, de bőven akadnak, akik kényelmetlennek találják a használatát, akik kritizálják az anyagválasztást, vagy akiknek elegük van abból, hogy a 360 fokban mozgó görgő rendszeres időközönként bekrepál a kosztól.

Valószínűleg ez a felismerés vezethetett el a Multitouch Mighty Mouse-ig, amihez ugyan semmi köze az Apple-nek, viszont jól megmutatja, hogy a Photoshoppal ügyesen bánó rajongónak mik a követelései.

Először is burkolatcsere: a műanyag lassan mindegyik gépről kikopik, ideje alumíniumból készíteni az egeret is. És ami ennél is fontosabb: az új Mighty Mouse úgy lesz többgombos, hogy közben nem is tűnik annak. A két oldalra rakott nyomásra érzékeny felületek továbbra is észrevétlenek, a görgő azonban teljesen eltűnt, mert az egér egy, az iPhone-éhoz és az új Apple-gépek touchpadéhez hasonló érintésérzékeny fejet kapott. Ezen keresztül aztán gesztusvezérléssel is lehetne irányítani a számítógépet, szóval jöhetne az új korszak, az új kommunikációs nyelv.

Mivel több szabadalom is bizonyítja, hogy az Apple ebbe az irányba tart, mielőtt a kijelzőt, vagy a laptopot alakítja át teljesen, átmeneti megoldásként akár be is vezethetne egy gesztusvezérelt egeret. Az biztos, hogy a sok elvetemült ötlet közül ez a kevésbé megvalósíthatatlanok közé tartozik, és az Apple-t ismerve egyáltalán nem lenne szokatlan egy ilyen minimalista, újszerű termék bevezetése.