Több hivatalos Apple-hír érkezett a tegnapi nap, mint az elmúlt hónapokban összesen. Eltart még egy darabig, míg feldolgozzuk a hallottakat, folytassuk a sort az Apple új szolgáltatásával, a Mobile.me-vel.



A .Me a Apple .Mac szolgáltatását hivatott leváltani, a számítógépek és az iPhone 2.0 kütyük szinkronizálását végzi el, beleértve az e-mailek, a naptár eseményei és a kapcsolataink adatainak továbbítását a többi eszközre, ha azok bármelyiken módosításra kerültek. A me.com-on egy webes felület is rendelkezésre áll az adatok áttekintésére és rendszerezésére, de a telefonon is könnyedén elvégezhetjük ezeket, maximálisan kihasználva drag n drop technika előnyeit.

A .Machez képest kétszer akkora, húsz gigabájt tárhely áll az előfizetők rendelkezésére, hogy képeket, vagy egyéb fájlokat tároljanak a .Me szervereken, hogy aztán azokat bárhol, bármelyik eszközzel elérhessék.

A MobileMe együttműködik a Mail, az AddressBook, az iCal, a Contacts és a Calendar alkalmazásokkal, ezenkívül - dobpergést kérek - a Microsoft Outlookkal is. Az előfizetés díja 99 dollár egy évre.