Az Intel 45 nanométeres (tehát olcsóbb, gyorsabb, alacsonyabb fogyasztású) mobilprocesszorai már januárban megjelentek, a HP gépeibe egyből bele is kerültek, a MacBook Prókban viszont még mindig a 65 nanométeres Core 2-esek dolgoznak. Pedig már itt a pletyka a csip új verzióiról.



Eddig csak a 2,6 gigahertzes verzió volt elérhető a mobilprocesszorból, a DigiTimes azonban úgy tudja, hogy a Montevina-nevű platformmal együtt a 3,06 gigahertzes modellt is bemutatják a tajpeji Computex-kiállításon. Gyorsabb lesz a rendszerbusz is, 800 megahertz helyett 1066 megahertzet kap a gép. Bár erről még nem esett szó, nem lepődnék meg különösebben, ha a csipek megjelennének a MacBook Prókban, sőt, olcsóságuk miatt a MacBookokban is. Mondjuk egyelőre annak is örülnénk, ha az Apple csúcslaptopjában legalább a már most kapható 45 nanométeresek megjelennének.

A DigiTimes úgy tudja, hogy a MacBook Air apró csipjéhez hasonló, de 45 nanométeres processzorokat is bemutat az Intel, ezek a harmadik negyedévben kerülhetnek piacra. Utána meg jöhetnek a 2 gigahertzes Airek, vagy maradnak az 1,8-asok, viszont végre tényleg öt órán keresztül bírják majd az akksik.