A Tiny Code nevű független iPhone-programozócsoport oldalán található utalás az 1.1.4-es firmware-re fake volt, csakúgy, mint az oldal átlinkelése az iPhone fejlesztői oldalára, olvashatjuk Kelly nyilatkozatát a Macenstein oldalán. Hogy mi értelme volt a viccnek, nem tudom, hiszen azt mindenki tudja, hogy az Apple termékeivel összefüggő pletykákra minden fórum hiperérzékeny. Azt értem, hogy a cél ennek a kifigurázása volt, de nem tudom, kire milyen fényt vet az ezzel való bohóckodás.

Erről eszembe jutott egy történet. Emlékszem, amikor a chat fogalma még csak elterjedőben volt itthon, a suliban rendszeresen körülálltuk az egyetlen gépet, amin volt internet. Az a csávó, aki a gépnél ült, éppen azon szórakozott, hogy nőnek adva ki magát próbált elcsábítani más hímnemű chatelőket. Akkor sem értettem: miért röhög az ellentétes oldalon ülő ismeretlenen, aki elhiszi neki, amit magáról állít? Nem akkor jó beszopatni valakit, ha van esélye józan ésszel győzni a marhaság felett? Ugyanez van most is, mert a következő firmware-t kiadják, az biztos, szóval nem ügy elhitetni az emberekkel, hogy jön.

Mi ettől még kitartóan pletykálunk tovább, itt is van a legfrissebb: a MacBidouill-en megjelent az a szóbeszéd, miszerint a következő firmware-t 2.0-ra keresztelik majd el 1.1.4 helyett, és az update olyan feature-öket szállít majd nekünk, mint az Adobe Flash, a copy/paste funkciók (bár ez iphone-on már most is lehetséges a vicces fake videó szerint), vagy a wifis iChat.