Néhány éve még legendák keringtek arról, mennyire elviselhetetlen hely az Apple. Ez akkoriban volt, amikor Steve Jobs évtizedes távollét után visszatért a vállalathoz, a kilencvenes évek második felében. A vezér azonnal tisztogatásba kezdett, aki nem tetszett neki, azt kirúgta, az alkalmazottak állítólag rettegtek egy liftbe szállni vele, mert sokan vesztették el az állásukat a közös utazások alkalmával.



Mostanra viszont megváltozott a hely. Steve megtalálta a lelki békéjét, egyensúlyba került önmagával és a világmindenséggel, a vállalat egyre boldogabb képet sugároz magáról. Valahogy úgy képzelem a munkanapot, hogy időnként összeborulnak a dolgozók, a mérnökök, a dizájnerek, és gratulálnak egymásnak a csodálatos munkáért. A háttérben madarak csiripelnek, az irodákban tantrikus szex folyik egész nap, a gépeket mosolyból és szeretetből építik, a falból alma nő.



De ennek vége, pár csodálatos képnek hála pontos képet kaphatunk arról, milyen a vállalat belülről. Egy biztos, az Apple étkezője nagyságrendekkel jobban néz ki, mint az én céges kajáldám, és az is tény, hogy az egyik képen egy Microsoft-termék található. De nem mondom meg, melyiken. Lehet találgatni.