Valószínűleg bejött az Intelnek a MacBook Airhez kifejlesztett, a szokásosnál 60 százalékkal kisebb processzor, mert hamarosan piacra dob egy hasonló csipet. A Lenovo és a Fujitsu is megkapja az alacsonyfogyasztású Core 2 Duo SL7100 LV-t, az Air 1,6 és 1,8 gigahertzesével szemben ez viszont csak 1,2 gigahertzen fut majd, igaz, csak 12 wattot fogyaszt 20 watt helyett. Jó hír ez, tessék sok hasonló processzort gyártani, hogy csökkenjen az egy Airre jutó fejlesztés költsége, és így talán az Air ára, de a legjobb az lenne, ha megjelenne a processzor 45 nanométeres verziója, mit tudom én, 2 gigahertzen, 16 wattos fogyasztással, valamelyik MacBookban.

És ha már a processzornál tartunk, egy pillanatra álljunk meg, majd döbbenten, néma csöndben szemléljük a MacBook Air beleit, azt, hogy a Core 2-es, az alaplap, a merevlemez, az összes áramkör, maga a gép 30 százalékot foglal el a házból, és 60 százalék jut az akkumulátornak.



Valamit lehetne már csinálni ezekkel a telepekkel, mert szégyen, hogy 2008-ban még mindig ekkora tepsiket kell magunkkal cipelni, hogy 3-4 órán keresztül bírják a gépek. 24 órás laptopot a népnek, meg nukleáris generátort!