almalé és kungfu Rólunk

Nagyjából kész az Apple ú központja, itt van egy percben az építkezés

Az utolsó simítások vannak már csak az Apple Park területén, a tereprendezés is végleges stádiumba lép, a fákat is gőzerővel telepítik a helyükre. Az épület maga pedig 99 százalékos lehet, uszkve.

Össze is dobtak nekünk egy videót, amin egy percben végignézhetjük a Recode-on az ötmilliárd dolláros építkezés állomásait (bocs, nem tudtam embeddelni, kattints a képre).

674538268_0.jpg

Cseles, mert 2016. márciustól indul a videó, holott az Appleblog (feat. Almalé és Kungfu)-n 2014 szeptemberében jelentettük először, hogy kiástak egy hegyet Cupertinóban az alapoknak és a garázsnak. Ekkor már hónapok óta tartott a földmunka.

Ami azt jelenti, hogy durván három év építkezés után adják át a Campus 2-t. 

Ami egyébként nem sok, tekintve hogy Magyarországon a családi házak is egy évig épülnek, hála a kötések miatt közben máshol is munkát vállaló vállalkozóknak, az elérhetetlen bádogosoknak, az éterben eltűnő burkolóknak és a késve érkező ablakoknak, beltéri ajtóknak. Ha meggondoljuk, hogy egy 12 ezer embernek munkahelyet adó épület ennek a háromszorosa alatt kész lett, egy komplett parkkal együtt, akkor le a kalappal.

Még akkor is, ha az eredeti tervben 2013-as indulással, és 2015-ös befejezéssel számoltak. Két év csúszás pedig mindig benne van egy ekkora projektnél, pláne hogy kirúgták egyszer a fővállalkozót is.

Az építőipar szar. Tudtátok - csak így mellékesen -, hogy mi egyébként naponta küzdünk, hogy ne legyen ennyire az? Csak mondom, ha esetleg. Campus 2-t nem vállalunk.Trumpnak egyetlen appot telepítettek az iPhone-jára, szerintem kitaláljátok, melyiket

Már az is rém kínos, hogy Trumpnak egyáltalán iPhone-ja van, miután bojkottra szólított fel az Apple termékek ellen az elnöksége előtt, de a stábja végül csak kicsavarta a kezéből a Samsung Galaxy S3-át. Volt rá okuk, hiszen 2015 óta nem érkezett frissítés a telefonra, ezért kábé nemzetbiztonsági kockázatot jelentett.

Szóval kapott egy iPhone-t, amire az Axios riportere szerint egyetlen alkalmazást telepítettek fel: a Twittert.

Mondjuk sok öröm nincs abban, ha használja, ezért a stábja megpróbálja a lehető legszorosabbra tartani a napi programbeosztását, folyamatosan lefoglalni valamivel, mert tudják, hogy ha alkalma van leülni a tévéhíradók elé, kezében a telefonjával, amin elkezd tweetelni, akkor valami országos botrány készülődik újra.

screen_shot_2017-05-25_at_22_42_56_copy.png

Miközben az elnök nagyon szeretne magán sokkal több szabadidőt, és ennek hangot is ad. De nem hagyják.

Ovi.Forintos árak az App Store-ban!

Mostantól forintosan látjuk az árakat az App Store-ban. Így néz ki:

screen_shot_2017-05-25_at_12_49_47.png

Egy dollár, ami egyenlő egy euróval az Apple árazása szerint, mindössze 349 forint (a 274 illetve 307 forintos középárfolyam helyett). Éljen az ÁFA és az árfolyamkockázat.

A fenti játék egyébként eddig 4,99 euró volt. Most 1790 forint.

Mit szóltok?

Gondoljátok, hogy minőségibb lesz a tartalom ettől? Gondoljátok, hogy Kelet-Európába a silányabb appokat mutatják csak meg nekünk, ráadásul drágábban? Olyan rég hallottam egy szaftos összeesküvés-elméletet, bombázzatok kérlek.18-szor keresték meg magyar hatóságok az Apple-t adatigényléssel

Az Apple rendszeresen beszámol arról, hányszor keresik meg hatóságok a kéréssel: szolgáltassanak valamilyen adatot, vagy azonosítsanak be egy készüléket. Magyarország továbbra sem az őrült ajtókaparó a témában, mindössze 18-szor keresték meg a céget accounttal összefüggő kérésekkel, ebből 113 készülékkel kapcsolatban kértek azonosítást (lopásoknál szokásos eljárás, egyszerre több készülékkel kapcsolatban), 12 esetben pedig adatot is szolgáltattak bizonyos készülékekről. Olyanokat, mint az előfizető adatai, a szolgáltatások, a vásárlás vagy a javítások adatai - írja az Apple.

screen_shot_2017-05-25_at_8_47_55.png

Olyan eset, amikor visszaélés gyanúja merül fel egy tranzakció kapcsán, és a tranzakció részleteit kérdezik le, mindössze egy volt itthon. 

Egyébként a vizsgált félévben maximum 5999 esetben kért adatot az USA nemzetbiztonsága, ez elég nagy ugrás az első féléves 2999 kérelméhez képest.Vegyél MacBook Prót 155 ezer forint kedvezménnyel, mert az jó

Elég komoly akciózást indított az iCentre, a MacBook Pro gépeket árazták le súlyosan. Ez annyit tesz, hogy az akcióban résztvevő legolcsóbb gépek 80 ezer forinttal, a legdrágábbak pedig 155 ezer forinttal lettek elérhetőbbek az eddigieknél (az olcsó szót az Apple nem szereti, a cég gépeit csak elérhetőbbé, kedvezőbbé lehet tenni, az olcsóság nem kenyerük hej).

Szóval olcsók lettek a gépek? NEM.
Most vegyél, ha venni akarsz? Oh yeah baby.

screen_shot_2017-05-24_at_17_42_07.png

Nézzétek át a kínálatot, a legnagyobb spórolást a legprofibb, dedikált videokártyával szerelt gépekre érvényes, szóval ha kell a számítási teljesítmény, akkor soha jobb alkalom.

De nem akarlak rábeszélni.

Miért nem veszel már na?

Disclaimer: az iCentre az Appleblog feat. Almalé és Kungfu partnere