almalé és kungfu Rólunk

Az Apple az ötödik legjobb hírű vállalat az USA-ban

A Harris Poll nevű new yorki székhelyű piackutató cég évente összeállítja a vállalati jó hír toplistáját. Az idei nyertes az Amazon lett megőrizve tavalyi első helyét, míg a 2016-os második Apple elé felkúszott szépen a Johnson & Johnson és az itthon teljesen ismeretlen Wegmans és a Publix Super Markets is.

Cupertino a lista második legjobb technológiai cégeként olyanokat utasított maga mögé az első huszonötben, mint a Disney (7.), a Google (8.), a Tesla (9.), a Netflix (18.) vagy a Microsoft (20.). A HP-nak csak a 29., az IBM-nek a 40., az eBaynek a 41., a Sonynak a 42., a Facebooknak az 56., a Dellnek pedig a 60. helyet sikerült megcsípnie.

Az év hatalmas vesztese a Samsung volt, ami a 2016-os hetedik helyéről a negyvenkilencedikre esett vissza, amihez valószínűleg a tavalyi akkumulátoros a visszahívások, és a vezetők ellen jelenleg is folyó eljárások is hozzájárultak. A Harris szakemberei egyébként november vége és december közepe között mintegy 23 ezer embert kérdeztek megÉrkezhet a 128 gigás SE meg a piros iPhone

Mostanság nem túl sok mindent hallani a legkisebb királyfiról, amiről bár sokan sejtették, hogy lesz rá igény, azt senki nem gondolta volna, hogy ekkora. A teljes rádiócsend miatt azonban sokan úgy hitték, hogy nem igazán terveznek vele hosszú távon - most azonban megint hírbe került.

A Barclays befektetői riportja gyártói forrásokra hivatkozva belengette, hogy jöhet a 128 gigás tárhely-opció is, ami a márciusi iPad Pro bejelentős keynote-on fog majd elrajtolni. Ez pedig jó hír lehet a kisebb form factor rajongóinak, hiszen ez jelzi, a cégnek fontos a 4 hüvelykes szegmens is. 

red-iphone_1.jpg

A doksira hivatkozó MacOtakara újra megerősítette december végi hírét, ami szerint jöhetnek a piros iPhone-ok, bár hogy ennek lesz-e köze a Product Red kezdeményezéshez, azt még nem tudni.

Az iPad Pro termékcsalád négy tablettel bővülhet pár hét múlva, új modellek mutatkozhatnak be a japán oldal szerint. Ha ez igaz, akkor a mini 4-et az új 7,9-es Pro válthatja (kétséges), és a frissülő 9,7-es és 12,9-es táblákon felül érkező 10,5-ös formájában debütálhat az iPhone-ba is várt Home billentyű nélküli, "faltól-falig" érő kijelzős új formanyelv is.

Én mindenesetre örülök, hogy mostanság újra érkeznek új hardverek tavasszal is, tartsa meg az ánti a jó szokásukat.Újabb arcfelismeréssel foglalkozó céget vásárolt fel az Apple

Mindezt a pletykahullám kellős közepén, melynek tárgya az, hogy a közeljövő iPhone-jaiban ilyen technológia válthatja a Touch ID-t.

Az izraeli RealFace egy kiberbiztonsággal és gépi tanulással foglalkozó, ezen belül is arcfelismerésre szakosodott startup. Az értesülés a Times of Israel-től származik, akik tegnap írták meg a tel-avivi székhelyű cég akvizícióját, ami legalább kétmillió dollárjába került Cupertinonak, bár a források ellentmondásosak a konkrét vételárat illetően.

realface.png

A cég oldala jelenleg elérhetetlen, de promóciós anyagaik tanúsága szerint egészen egyedi arcfelismerő mesterséges intelligenciát fejlesztettek ki, ami hogyaszongya': "visszahozza az emberi percepciót a digitális folyamatokba" - akármit is jelentsen ez. Lényegében egy eddigieknél gyorsabb saját technológiáról van szó, aminek segítségével a gépek szélsebesen képesek tanulni az arcunk vonásaiból.

Az ő termékük volt az itthon nem annyira ismert és már nem elérhető Pickeez nevű app is ami képes volt algoritmusával pl. nyaralási fotóink, egyéb albumaink közül, a Facebook képfeltöltési szokásainkat figyelembe véve kiválogatni a legjobb rólunk készült képeket.

Én magam részéről még mindig kételkedek abban, hogy a Touch ID helyett tervezik bevezetni ezt, inkább amellé lenne logikus. Bár ki tudja melyik nehezebb: integrálni a képernyőbe az leolvasót, vagy megbízható arcfelismerést fejleszteni, amivel semmilyen körülmények között nem találhatjuk magunkat kizárva saját készülékünkből.

Azt azért nem árt kihangsúlyozni, hogy ennek a felvásárlásnak a gyümölcsét elenyésző eséllyel élvezhetjük a következő generációban.A Broadcom szállíthatja a wireless töltési megoldást a jövő iPhone-jaiba

A dolog szépséghibája, hogy az eddigi hírekkel szemben van rá esély, hogy "a jövő iPhone-ja" ebben az esetben nem a 8-ast vagy a többi idei modellt jelenti, hanem egy majd 2018-ban vagy azután bejelentendő telefonra utal - olvasható a JPMorgan friss befektetői jelentésében.

A Broadcom és az Apple értesüléseik szerint immár két éve dolgoznak közösen egy vezeték nélküli töltési eljáráson, de a közelmúlt okostelefonos, akkumulátoros visszahívós parái miatt inkább óvatos duhajként közelítenek a dologhoz - írja a Morgan elemzője, Harlan Sur friss riportjában. Emiatt pedig lehet, hogy a bevezetés későbbre tolódik.

Nem a Broadcom az első cég, amit hasonlóképpen hírbe hoztak Cupertinoval, mint partnert: felmerült a Foxconn, a Pegatron és még jópáran mások is. A dokumentum megerősíti a korábbi, üveg készülékházzal kapcsolatos pletykákat is, ami számos elemző szerint megkönnyíti az új töltési eljárás implementációját, mivel a fémmel ellentétben az interferencia így kevésbé jelentene gondot.

Bár a korábbi jóslatok a Watch esetében is használt induktív eljárás helyett valami nagyobb hatótávolságúról írtak, jelenleg inkább a tradicionálisabb kialakítás tűnik valószínűbbnek. Azt már említettük korábban, hogy Kuo szerint az összes idei modell megkapja majd a funkciót - neki pedig azért hangyányit jobbak az előrejelzései (bár még ő sem tévedhetetlen).Szülői felügyelet macOS alatt: mit szabályozhatunk és hogyan?

Na, ez az a témakör, amivel kapcsolatban általában a “leszarom” szó ugrik be mindenkinek. Kit érdekel, hogyan lehet korlátozni a tartalomhoz való hozzáférést a gépen? Semmilyen korlátozást nem tűrök!

Egészen addig, amíg először nem adja oda a gyereknek a laptopját, vagy nem engedi az iMacje közelébe a kis szarost, aki titokban minden bizonnyal egy potenciális NSA-hacker, és épp a karmait élezgetné a gépünkön. De komolyra fordítva: tényleg jogos az igény, hogy a gép kijelzőjén ne jelenjenek meg random állatságok a gyerek arcába tolva csak azért, mert mondjuk rákeres egy ismeretlen kifejezésre, vagy rákattint egy spamre, esetleg a hülye osztálytárs tréfájára. Vagy épp szeretnénk nagyjából sejteni, kivel és hogyan kerülnek kapcsolatba a neten keresztül.

Ilyenkor jövünk rá, hogy a Mac nemcsak a kisegítő lehetőségekben, de a szülői felügyelet beállításaiban is eléggé fejlett.

Itt találunk egy leírást ahhoz, hogyan állítsuk be a Szülői felügyeletet. Először is kell egy másik felhasználót beállítani magunkon kívül, ez lesz a gyerek, ugye. De a System Preferences - Parental Controls alatt ez a lépés gyorsan elvégezhető.

screen_shot_2017-02-17_at_16_10_09.png

Ezután erre a felhasználóra az alább részletezett beállításokat tehetjük meg. Figyelem: egyes korlátozások durvának, erősen korlátozónak tűnhetnek, a poszt nem szeretne állást foglalni, hogy milyen magas kerítés az egészséges egy adott életkorú gyereknek. Nem is nagyon lehet ezt megmondani, akinek a gyerekét már zaklatták, nyilván kevesebbet engednek, mint azok, akik teljes biztonságban érzik magukat.

Tovább olvasom