almalé és kungfu Rólunk

Újabb arcfelismeréssel foglalkozó céget vásárolt fel az Apple

Mindezt a pletykahullám kellős közepén, melynek tárgya az, hogy a közeljövő iPhone-jaiban ilyen technológia válthatja a Touch ID-t.

Az izraeli RealFace egy kiberbiztonsággal és gépi tanulással foglalkozó, ezen belül is arcfelismerésre szakosodott startup. Az értesülés a Times of Israel-től származik, akik tegnap írták meg a tel-avivi székhelyű cég akvizícióját, ami legalább kétmillió dollárjába került Cupertinonak, bár a források ellentmondásosak a konkrét vételárat illetően.

realface.png

A cég oldala jelenleg elérhetetlen, de promóciós anyagaik tanúsága szerint egészen egyedi arcfelismerő mesterséges intelligenciát fejlesztettek ki, ami hogyaszongya': "visszahozza az emberi percepciót a digitális folyamatokba" - akármit is jelentsen ez. Lényegében egy eddigieknél gyorsabb saját technológiáról van szó, aminek segítségével a gépek szélsebesen képesek tanulni az arcunk vonásaiból.

Az ő termékük volt az itthon nem annyira ismert és már nem elérhető Pickeez nevű app is ami képes volt algoritmusával pl. nyaralási fotóink, egyéb albumaink közül, a Facebook képfeltöltési szokásainkat figyelembe véve kiválogatni a legjobb rólunk készült képeket.

Én magam részéről még mindig kételkedek abban, hogy a Touch ID helyett tervezik bevezetni ezt, inkább amellé lenne logikus. Bár ki tudja melyik nehezebb: integrálni a képernyőbe az leolvasót, vagy megbízható arcfelismerést fejleszteni, amivel semmilyen körülmények között nem találhatjuk magunkat kizárva saját készülékünkből.

Azt azért nem árt kihangsúlyozni, hogy ennek a felvásárlásnak a gyümölcsét elenyésző eséllyel élvezhetjük a következő generációban.A Broadcom szállíthatja a wireless töltési megoldást a jövő iPhone-jaiba

A dolog szépséghibája, hogy az eddigi hírekkel szemben van rá esély, hogy "a jövő iPhone-ja" ebben az esetben nem a 8-ast vagy a többi idei modellt jelenti, hanem egy majd 2018-ban vagy azután bejelentendő telefonra utal - olvasható a JPMorgan friss befektetői jelentésében.

A Broadcom és az Apple értesüléseik szerint immár két éve dolgoznak közösen egy vezeték nélküli töltési eljáráson, de a közelmúlt okostelefonos, akkumulátoros visszahívós parái miatt inkább óvatos duhajként közelítenek a dologhoz - írja a Morgan elemzője, Harlan Sur friss riportjában. Emiatt pedig lehet, hogy a bevezetés későbbre tolódik.

Nem a Broadcom az első cég, amit hasonlóképpen hírbe hoztak Cupertinoval, mint partnert: felmerült a Foxconn, a Pegatron és még jópáran mások is. A dokumentum megerősíti a korábbi, üveg készülékházzal kapcsolatos pletykákat is, ami számos elemző szerint megkönnyíti az új töltési eljárás implementációját, mivel a fémmel ellentétben az interferencia így kevésbé jelentene gondot.

Bár a korábbi jóslatok a Watch esetében is használt induktív eljárás helyett valami nagyobb hatótávolságúról írtak, jelenleg inkább a tradicionálisabb kialakítás tűnik valószínűbbnek. Azt már említettük korábban, hogy Kuo szerint az összes idei modell megkapja majd a funkciót - neki pedig azért hangyányit jobbak az előrejelzései (bár még ő sem tévedhetetlen).Szülői felügyelet macOS alatt: mit szabályozhatunk és hogyan?

Na, ez az a témakör, amivel kapcsolatban általában a “leszarom” szó ugrik be mindenkinek. Kit érdekel, hogyan lehet korlátozni a tartalomhoz való hozzáférést a gépen? Semmilyen korlátozást nem tűrök!

Egészen addig, amíg először nem adja oda a gyereknek a laptopját, vagy nem engedi az iMacje közelébe a kis szarost, aki titokban minden bizonnyal egy potenciális NSA-hacker, és épp a karmait élezgetné a gépünkön. De komolyra fordítva: tényleg jogos az igény, hogy a gép kijelzőjén ne jelenjenek meg random állatságok a gyerek arcába tolva csak azért, mert mondjuk rákeres egy ismeretlen kifejezésre, vagy rákattint egy spamre, esetleg a hülye osztálytárs tréfájára. Vagy épp szeretnénk nagyjából sejteni, kivel és hogyan kerülnek kapcsolatba a neten keresztül.

Ilyenkor jövünk rá, hogy a Mac nemcsak a kisegítő lehetőségekben, de a szülői felügyelet beállításaiban is eléggé fejlett.

Itt találunk egy leírást ahhoz, hogyan állítsuk be a Szülői felügyeletet. Először is kell egy másik felhasználót beállítani magunkon kívül, ez lesz a gyerek, ugye. De a System Preferences - Parental Controls alatt ez a lépés gyorsan elvégezhető.

screen_shot_2017-02-17_at_16_10_09.png

Ezután erre a felhasználóra az alább részletezett beállításokat tehetjük meg. Figyelem: egyes korlátozások durvának, erősen korlátozónak tűnhetnek, a poszt nem szeretne állást foglalni, hogy milyen magas kerítés az egészséges egy adott életkorú gyereknek. Nem is nagyon lehet ezt megmondani, akinek a gyerekét már zaklatták, nyilván kevesebbet engednek, mint azok, akik teljes biztonságban érzik magukat.

Tovább olvasom


A Mac-használók kétszer aktívabb szerelmi életet élnek. De mit használnak azok, akiknek nincs szerelmi élete?

Pár napja volt itt egy felmérés, hogy az Mac-használók kétszer aktívabb szerelmi életet élnek, mint akik más gépet használnak.

Na, most kiderült, melyik készülékek használói nem élnek egyáltalán szerelmi életet.

OnePlus ftw! (csak az nézze tovább az első percnél, akinek bírja a gyomra az ilyesmit):WWDC 2017: június 5-9, San José

Az Apple bejelentette, hogy az idei WWDC-re június 5. és 9. között kerül sor San Joséban. A helyszín tök nagy meglepetés, hiszen eddig inkább San Francisco volt a házigazda, San José utoljára 2002-ben játszott. Persze szó se róla, közelebb van az Infinite Loophoz és a Campus 2-höz, szóval ezért is megéri váltani. 

wwdc-2017.jpg

A helyszín egyébként ugyanakkora, mint a Moscone Centerben, 5000 fejlesztő és 1000 Apple-mérnök fér majd be. Ha minden az eddigiek szerint megy majd, akkor június 5-én este hétkor közvetítjük a keynote-ot, amin az új macOS-t, iOS-t, watchOS-t és tvOS-t mutathatják be, hol kisebb, hol nagyobb újításokkal. De mindegyik rendszert érinti a frissítéshullám Phil Schiller állítása alapján.

Késő márciusban kezdik árulni a jegyeket, a korábbi évekkel megegyező áron.

A meghívó elég semmitmondó lett egyébként, a rövid szövegből pedig kiderül, hogy az Apple liberális, és meg akarja váltani a világot, de ezt már mind tudtuk. A mocskokról.