almalé és kungfu Rólunk

A végén még a kínaiak bulizzák ki nekünk az iPhone 6 cseréket

Amikor írtam arról, hogy az Apple elismerte az iPhone 6s-sel kapcsolatos akksi hibát -ami miatt a telefon váratlanul kikapcsol akkor is, ha egyébként van benne szufla -, rögtön írt valaki, hogy neki az iPhone 6-osával történik ugyanez. De az Apple határozottan írta: csak az iPhone 6s-ekben létezik a probléma.

0a2.jpg

Erre most olvasom, hogy a China Consumers Association, a kínai kormány fogyasztóvédelmi ostora hivatalos figyelmeztetést küldött az Apple-nek, amiért nem képesek biztosítani a vásárlóiknak a zavartalan vezeték nélküli kommunikációt. Az Unexpected Shutdown Issue-nak nevezett jelenség ugyanis szerintük egyes iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s Plus készülékekben is jelen van. 

Az Apple egy újabb közleményben tagadta le, hogy a már említett időszak között gyártott iPhone 6s-eken kívül más telefon is érintett, de folyamatosan vizsgálják a beérkező eseteket. Mint írták, a telefonnak le kell kapcsolnia extrém körülmények között, például nagy hidegben. Persze azok, akik panaszkodnak az Apple által részben már elsimert hibára, azt állítják, a telefon normál körülmények között kapcsol ki. Még maga Tony Fadell, az iPod atyja is kiírta Twitterre, hogy időnként lekapcsol az iPhone 6S Plus-a. Ami ugye hivatalosan tökegészséges. Tony meg hivatalosan ért hozzá.

screenshot-2016-12-02-at-16_50_31.jpgEz pont egy olyan Apple hirdetés, amit Trump látni szeretne

Egy kaliforniai Reddit felhasználó a lakásfelújítás közben leemelte a fürdőszobai tükröt, ami mögött ott rejtőzött néhány San Jose Mercury News 1984-ből. Amiben épp az Apple kínált állást mérnököknek, egy mai szemmel nézve különös szöveggel.

Ezt írják az álláshirdetésben: tudták, hogy sok ember akar majd Macintosh-t magának. Csak arra nem jöttek rá, hogy mindenki egyszerre akar majd magának Macintosh-t. Ezért ajánlják fel a lehetőséget, hogy csatlakozzon a csapathoz

egy Senior Production Engineer.

Ha ugye 2016-ban kiderül, hogy többen akarnak Macet venni, mint amennyi van, másnap Kínában lógatnak ki egy táblát a gyártósorra várakozóknak, hogy lehet jelentkezni, két nap múlva munkába áll kétszáz új dolgozó. Hiába no, változnak az idők: ami akkor egy mérnök, ma kétszáz melós.

Azt hiszem, Trump, aki mindenáron szeretné visszacsábítani az USA-ba az Apple termékek gyártását, valami hasonló újsághirdetésekről álmodozik.

De azért mi ne felejtsük el: hiába a Super Bowl-on leforgatott Ridley Scott reklám, hiába az eleinte váratlanul magas kereslet a Macintosh iránt, a végén mégiscsak 74 napig tartott eladni 50.000 darabot. Lehet, hogy mindjárt két mérnököt kellett volna felvenni.Az Apple maga erősítette meg önvezető autós törekvéseit

A VentureBeat fogott el egy az Apple által a US National Highway Traffic Safety Administration-nek, azaz a helyi közlekedésbiztonsági szervnek írt levelet, ami nagy vonalakban arról szól, hogy az autóipar új szereplőit ugyanazon jogoknak kéne megilletnie, mint a már jól ismert, régi motorosokat - ha élhetek ilyen képzavarral.

A levelet számunkra nyilván az teszi érdekessé, hogy az Apple hivatalosan nem létező, de a kb. minden mérvadó hang által valósnak vélt autós fejlesztési programjának jövőbeli irányvonalát látszik megvilágítani. Ugye még október környékén számoltunk be mi is arról - akkor még értesülés szintjén, - hogy számottevő leépítés volt a Project Titan berkein belül és onnantól csak az autonóm rendszerekkel foglalkoznak, illetve egy kanadai székhelyű csapat autós operációs rendszer fejlesztésén dolgozik.

"Az Apple gépi tanulási algoritmusokkal teszi termékeit és szolgáltatásait okosabbá, intuitívabbá és személyesebbé. Nagyon sok pénzt fektetünk a gépi tanulás és az automatizáció kutatásába és izgat minket az ezekben rejlő lehetőségek kiaknázása, elsősorban a közlekedés terén.

Az Apple rámutat arra is, hogy a jelenleg érvényben levő FAST Act értelmében a már befutott gyártóknak nem kell a szövetségi járműbiztonsági szabványok alóli mentességet kérnie, ha nyilvános utakon akarják tesztelni a jövőbeli autómodelljeiket. Az olyan új belépőknek, mint a Google és a többiek (tehát nyilván az Apple-nek is), ezek a privilégiumok nem járnak a törvény szövege alapján.

A levél még felvázolja egy közös adatmegosztási program tervezetét is, aminek keretében anonimizált módon cserélnének balesetekről vagy épp, hogy szerencsés helyzetekről adatokat az önvezető autók fejlesztésével foglalkozó cégek - pont csak annyit, ami alapján az esetek rekonstruálhatóak lennének és a gépek e tapasztalatokat tudássá transzformálhatnák.

Miért lobbizna ilyenért az Apple, ha nem végez hasonló kutatásokat?Majd félmilliárd forintnyi iPhone-t bugázott meg az egykori Foxconn-fejes

A korábban a fő Apple beszállítónál magas beosztásban dolgozó úriembert összesen 5700 darab iPhone jogtalan eltulajdonításával és illegális értékesítésével vádolják, összesen 1,5 millió dollár értékben.

180232645_jpg_crop_cq5dam_web_1280_1280_jpeg.jpg

A csalási sémába jó pár bűntársát is bevonta, akikkel együttesen 2,2 millió dollárt kerestek 2013 és 2014 között azzal, hogy a sztenderdeknek nem megfelelő, újrahasznosításra váró iPhone-okat összegyűjtötték és eladták különféle boltoknak Kínában - írja a Business Insider.

A kínai médiában csak Tsai néven emlegetett bűnöző összesen nyolc alkalmazottját utasította az iPhone 5 és 5s készülékek ezreinek az üzemből való kicsempészésére.

Egy belső auditon azonban megbuktak, ahogy annak lennie kell és a sencseni gyár szélhámosa most előzetesben várja sorsát. Ha Pelikán elvtárs esetéhez hasonlóan itt is a statuálás a lényeg, és hát szocialista jog meg minden, akkor a végső verdikt akár 10 év fegyház is lehet, ami Kínában sem móka, s kacagás.Cupertino visszább vesz az iPhone 7 rendelésekből

Bár az első pár hónapban is remekül fogyott, köszönhetően részben a Jet Black árnyalat iránti érdeklődés és a Galaxy Note 7 hatalmas buktája miatt, a Digitimes most arról ír, hogy a kereslet érezhetően elkezdett csökkenni mind Kínában, mind a világ többi részén és ez a trend a következő, karácsonyi hullám után is tovább folytatódik majd.

Nagyon megijedni nem kell, mert az Apple mindig év végére kezdi el lejjebb venni a kakaót a beszállítóknál, mert eddigre már teljesen tisztán lát az igényekkel kapcsolatosan. Jelentős faktor lehet a csökkenésben az is, hogy az emberek és beszállítók figyelme most már inkább a jövőre érkező tizedik évfordulós modelleken van, így az iPhone 7-ről kicsit kevesebb szó esik, mint amennyi általában szokott az iPhone-okról értékesítésük negyedik hónapjában.

A nagy reményekkel várt iPhone 8 árnyékában a jövő évi kalkulációk is elég konzervatívra sikeredtek, az elemzői konszenzus mintegy ötmillióval kevesebb eladott készüléket vár 2017 első felére, mint amennyi elment 2016 második felében.