almalé és kungfu Rólunk

Itt a legőrültebb MacBook Pro frissítés évek óta!!!

Oké, őrült, de elég jó is? Minden, amit az Apple Mac Event 2016-ról gondolni érdemes, vagy nem.

 Itt vannak az új MacBook Prók magyar árai

Na kérem, az Apple rendesen felbolygatta az állóvizet az új TouchBarral ma este. Egyszer azzal, hogy totálisan kívánatossá tette nekem az egész koncepciót, aztán azzal, hogy bejelentette az árakat.

Íme magyar forintban, a 13 colos modellek.

macbpr.jpg

A felső, bal oldali alapmodell még csak nem is tudja a TouchBart, ez az Apple sima MacBook Prója, ami ugye eddig 469.990 volt. Most meg 549.990. 17% plusz. Mondjuk 256 giga SSD van benne alapból, az Apple háttértár-árazása alapján ez simán lehet az árnövekedés díja.

Íme a 15-ös modellek:

mcbpr15.jpg

729.990-ről indultak eddig a 15-ös Prók, ez nem is változott, kapni a régebbi alapmodellt. A TouchBaros alapcucc viszont 879.990 forint.

Ami jó hír, hogy az Apple csak a 11-es MacBook Aireket nyírta ki, meg a SuperDrive-os vinyós MAcBook Prót, a 13-as Airek megmaradtak belépő laptopnak, ALAPBÓL 128 GIGA SSD-VEL HOGY ROGYASSZA RÁTOK AZ EGET VALAKI (mondjuk az újfajta, felhő alapú automatikus mentéssel már nem gáz). Az Air szó már annyira nem passzol rájuk, a MacBook Prók ugyanis ugyanolyan könnyűek, kisebbek, vékonyabbak, de mégis: akciósan az iCentre-nél már lehet venni 289.990-ért Mac laptopot. Tekintve, hogy a következő kategória immár 469.990 az új MacBookért, majd rögtön utána 549.990 a legkisebb MacBook Próért, azt láthatjuk, hogy hamarosan az alsó kártya kiütésével

az Apple legolcsóbb laptopjai félmillió körül kezdődnek majd.

Ami szerintem egy jelentős tábort ejt ki a potenciális vásárlók közül. Úgyhogy szerintem nem merik meglépni.Apple Mac Event 2016 - élőben

Na kérem, megint egy keynote- hogy ne unatkozzunk. És ezúttal egy izgalmas fajta, hiszen egyrészt Macekről szól, amiket szeretünk, másrészt elkezdődik a billentyűzet fokozatos eldigitalizálódása, ezúttal elős körben egy Magic Toolbar nevű képződménnyel.

screen_shot_2016-10-27_at_14_54_23.png

De nagyon várom, hogy végre a belépő MacBook Airek is 256 giga SSD-ben érkezzenek, és 128-cal már sehol ne égesse magát a cég. Váruk még az új gépek teljesítményének növekedését, reménykedünk a legújabb Intel processzorokban, és persze valami helyes kis árcsökkentésben. Mert ilyen smucigok vagyunk.

Hétkor kezdünk, most már ne menjetek sehová, legfeljebb a sörért. Oda még én is lemegyek. Ez a poszt frissül hamarosan. Az Apple videós streamjét ezen a linken éritek el, vagy Apple TV-ről. Szerintem a gépkövetelményeket már mindenki fejből tudja, aki nem, annak az oldal alján olvasható.

________________________________________

Egy remek videóval kezdtek a fogyatékkal élőkkel. Egy olyan témában, amiben tényleg a legjobb az Apple, és végre ki is emelik.

Ja, és új szemüvege van Timnek.

screen_shot_2016-10-27_at_19_04_12.png

Tovább olvasom


Késnek az AirPodok, nem jönnek októbeben

Akik erre vártak, azoknak várniuk kell tovább. Az Apple vezeték nélküli fülese még alakítgatás alatt van, és az Apple szóvivője szerint félkész terméket nem szeretnének piacra dobni. Késő októbert ígértek, ezt már biztosan nem tudják tartani.

apple-airpods1.jpg

Szóval 5K monitor, és AirPodok sem jönnek ma. Tényleg egy vegytiszta Mac-eseménynek ígérkezik a mai. Hétkor találkozunk.Ne féljetek az Esc gomb kinyírása miatt, lehet helyette más

Talán a legnagyobb áldozata a ma este bemutatásra kerülő Magic Toolbar az Esc gomb. Az Esc az informatikával egyidős, olyan, mint a liftben a Stop. Semmire sem jó, de jó érzés, hogy ott van.

macbook-pro-magic-toolbar.jpg

De nem kell félni azoknak, akik mindenáron visszahoznák az életbe ezt a funkciót: a macOS-ben jelenleg is lehetőség van a funkcióbillentyűk átprogramozására, így mondjuk simán beáldozhatjuk a tök felesleges Caps Lockot, és azt mondjuk mától te leszel az Esc. System Preferences → Keyboard → Modifier Key.

Az Apple meg, amíg nem fejleszti le a pletykák szerint 2018-ban érkező e-ink billentyűzetet, esetleg adhat az új Macek csomagolásához egy Esc matricát, amit a Caps Lock-ra ragaszthatunk. Vagy az amerikai és a magyar billentyűzetkiosztásokat még tovább darabolják, és ezeken a kategóriákon belül is lesz Caps Lock-os és Esces verzió.

Egyébként még egy adalék az estéhez: találtak az új Sierrában két ikont is, ami valószínűleg a Touch ID-val kapcsolatos funkcióknál jelennek meg.

screen_shot_2016-10-26_at_18_31_00.png

 

Ja, és ne várjatok 5K-s monitorokat még ma este, állítólag eltolták jövőre a bemutatót. Élvezzük a többit. Én este hétkor jelentkezem itt a blogon a szokásos képes-szöveges közvetítéssel, magát az előadást valószínűleg az Apple a saját honlapján, a szokásos módon teszi elérhetővé.

Holnap reggel pedig Csaba videós összefoglalóját nézhetitek meg.