almalé és kungfu Rólunk

Végre: ingyen javítja az Apple a beragadt billentyűzeteket

Különösen nagy visszhangot kapott az Apple-termékek legújabb hibája. Nem azért, mert olyan nagy számban fordult elő - erről egyébként sincs soha információnk -, viszont nagyon drága készülékeket is érintett. MacBookok és MacBook Prók újfajta billentyűzetét érintette a hiba, egyes billentyűk váratlanul kettőzték a karaktereket, nem működtek, vagy épp beragadtak.

Az Apple végre elismerte a hibát.

A váráslás után 4 évig az alábbi modelleknél, ha a fentieket tapasztalja valaki, viheti egy Apple Store-ba vagy egy ASP-hez, és ingyen javítják. A javítás egyes billentyűket vagy a teljes billentyűzetet érinti.

MacBook (Retina, 12-­inch, Early 2015)
MacBook (Retina, 12­-inch, Early 2016)
MacBook (Retina, 12-­inch, 2017)
MacBook Pro (13­-inch, 2016, Two Thunderbolt 3 Ports)
MacBook Pro (13-­inch, 2017, Two Thunderbolt 3 Ports)
MacBook Pro (13-­inch, 2016, Four Thunderbolt 3 Ports)
MacBook Pro (13-­inch, 2017, Four Thunderbolt 3 Ports)
MacBook Pro (15-­inch, 2016)
MacBook Pro (15-­inch, 2017)

Az ASP-k itt találhatóak:

ke_pernyo_foto_2018-06-23_7_09_28.png

Aki már javította saját költségen a billentyűzetet, az Apple visszatéríti az árát. Ehhez itt kell felvenni a kapcsolatot a céggel.



Az AirPower iOS-t futtat majd, a töltőlap szeptemberre várható

A Bloomberg információi szerint az Apple saját töltőlapja, amivel egyszerre, egy helyen tudjuk vezeték nélkül tölteni az iPhone-unkat, Apple Watch-unkat, és mondjuk a következő generációs AirPodsunkat, szeptemberre várható. A cégnél már nem mernek pontosat ígérni, a tavalyi telefonbemutatón “2018-at” emlegettek, ezt ezek szerint tartják is, bár így is megkésett pöttyet a cucc.

airpower-release-date_thumb800.jpg

A töltőlap sokkal összetettebb lesz, mint a standard Qi töltők, a lap szerint a készülék az iOS egy lebutított változatát futtatja majd, hogy töltés közben tudjon kommunikálni a rajta lévő eszközökkel, és vezérelje a töltést. Fontos, hogy az eszköz jól vizsgázzon, mert belső infók szerint Jony Ive mostani legfőbb projektje, hogy eltakarítsa a maradék csatlakozót is az iPhone-okról.



Megjelenik iPadre a legnépszerűbb diktátorszimulátor

A Feral Interactive jelentette be egy posztban, hogy az először 2001-ben megjelent, azóta pedig folyamatosan jó kritikákat kapott játék, amiben egy sziget diktátoraként kell a kezünkben tartani a hatalmat, iPadre is érkezik. Nagyon reménykedünk benne, hogy nem egy freemium game-ről lesz szó, miközben tudjuk, hogy de, arról, hiszen míg a teljes áron megvásárolható játékok az alacsony árak mellett is elvéreznek, addig a bónuszokért fizetős appok simán tarolnak. Lásd a Fortnite-ot, ami 90 nap alatt 100 millió dollárt hozott a készítőknek.

A stúdió egyébként nagyon benne van az Apple-ügyekben, főleg PC-s játékok Mac-re portolásában mozog otthonosan, és nemrég hivatalosan is elkezdték támogatni az eGPU-kat a Rise of the Tomb Raider: 20 Year Celebration játéknál.



Magyarországon is vehettek egyébként HomePod-ot

Az Aqua Webshop - erős unszolásomra - beszerzett egy szállítmány HomePodot, a szerintem legjobb Apple-terméket Steve Jobs halála óta. Itt vehettek ti is, ha szeretnétek (az Aqua Apple-specifikus üzlete itt érhető el, vagy a blog fejlécéből). Az Apple egyelőre nem árulja a terméket Magyarországon.

A hangfalról itt írtam bővebben. Kiemeltem, hogy félelmetes a beszédértése üvöltő zene mellett is, valamint hogy remekül szól. És most már vehetünk kettőt vagy többet is, hogy azokat összekapcsolva sztereó vagy multi-room élményt kapjunk. Kipróbálták nemrég házimozi-erősítő helyett is, egy Dolby Atmos támogatású 5.1-es rendszerre mértek össze egy sztereó HomePod párost.

Nyilván borítékolható volt, melyik ad nagyobb moziélményt, de amit kiemeltek a srácok, hogy különös módon a sztereó hangfalak is képesek voltak olyan hatást elérni, hogy a hangok körbevették a tévé előtt ülőket. És ez a hangfal másik óriási tulajdonsága: a hangvisszaverődéseket mérve a kibocsátott hangokat kettéosztja, direkt és visszavert hangokra. Így aztán a hang körbevesz, akárhol vagy a térben, még akkor is, ha megpróbálsz elbújni a hangfal elől.

 

Vezérelheted a HomeKit-es cuccaidat, de ez egyelőre kevesebbeknek érdekes. Viszont az, hogy kéz nélkül DJ-zhetsz otthon, mellékesen kiszólva munka vagy böngészés vagy főzés vagy akármi közben, az tipikusan olyan kényelem, amit könnyen megszokunk.

Disclaimer: az Aqua Webshop az Appleblog feat. Almalé és Kungfu partnere



Videón a 2018-as iPhone X-ek makettjei!

A Mac Otakara japán blog jutott hozzá a működésképtelen makettekhez, amik inkább csak az idén megjelenő iPhone-ok méreteit szemléltetik.

Középen láthatjuk a jelenlegi iPhone X folytatását, tőle jobbra az iPhone X Plust, a minden eddiginél nagyobb kijelzős iPhone-t. A meglepetés pedig a bal oldalon: az olcsósított iPhone X, amit a Forbes szerint inkább csak "iPhone"-nak neveznek majd, nagyobb lesz a mostani X-nél, de kisebb az X Plusnál. Ami azonban még feltűnő, az a keret: vastagabb széleket kapna ez a modell.

Hogy miért? Az LCD panel miatt: a két X OLED kijelzővel szerelt, míg az olcsóbb iPhone hagyományos LCD-t kapna. Emiatt várható, hogy összességében picit otrombább, széleken is hajlításmentes előlappal rendelkezne a teló, viszont az ára lenne a legnagyobb ficsöre: 600, maximum 700 dollárra becsülték korábban, ami 225 ezer magyar forintnak felelne meg, bruttó. Ez lesz a legkelendőbb modell 2018-ban.

Összefoglaló posztom az idei iPhone-okról itt.




süti beállítások módosítása